Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā 0 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Tramps: Lai izvairītos no muitas tarifiem, ES automašīnas jāražo ASV

ASV prezidents Donalds Tramps piektdien norādīja, ka viņš tarifu draudus izmanto tāpēc, lai mudinātu Eiropas autobūves uzņēmumus vairāk automobiļu ražot Savienotajās Valstīs.

Šādi komentāri, kas tika pārraidīti telekanālā Fox Business, izskan laikā, kad ASV apsver iespējas noteikt muitas tarifus automobiļu importam, neskatoties uz analītiķu pausto satraukumu, ka tas varētu izraisīt satricinājumu globālajā ekonomikā.

"Es pateikšu, kāds ir iznākums. Viņi būvēs savas ražotnes ASV un viņiem netiks piemēroti tarifi," sacīja Tramps.

Nozares pārstāvji pauž bažas, ka šādi tarifi varētu izraisīt arī Eiropas Savienības (ES) pretreakciju, kas negatīvi ietekmētu ASV eksportu.

Ārvalstu autoražotāji gan bieži vien norāda, ka jau šobrīd ASV tiek ražota ievērojama daļa to automobiļu, lai tos pārdotu Savienotajās Valstīs vai eksportētu uz trešajām valstīm.

Top komentāri

Scorseze
S
Skatoties no ASV puses, pilnīgi pareizi, Tramps reāli ir nolēmis pacelt ASV ekonomiku. Skatoties no ES puses, tas ir "koks ar diviem galiem", no vienas puses ražošanas apjomu kritums un neizbēgama dzrbinieku atlaišana no darba, no otras puses jaunu ražotņu atvēršana ASV, investīcijas un 100% noieta tirgus ražotājkompānijai, ir tikai jautājums, kur tiks investēta peļņa un kur nonāks nodokļi, un kādus noteikumus vēl izvirzīs ASV.
melnais humors
m
Manuprāt, pagaidām Tramps dara visu pareizi un tur savu solījumu "America first". Galu galā viņš taču ir ASV prezidents un viņa pirmais un galvenais uzdevums ir gādāt par ASV. Tas, ka šāda attieksme Eiropas koncerniem draud ar ražošanas īslaicīgu apjomu un peļņas samazināšanos, ir sīkums, jo, uzceļot savas rūpnīcas ASV, viņi visu atgūs un, iespējams, pat ietaupīs uz transportēšanas izdevumu rēķina. Bet darbaļaudīm Eiropā gan varētu klāties grūti, jo varētu samazināties darbavietu skaits, palielināties bezdarbs, un vēl vairāk pieaugt sociālā spriedze. Bet tā, lai labi būtu visiem, tā šīs civilizācijas vēsturē nekad nav bijis, un, jādomā, nekad arī nebūs.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Politiskās intrigas

Tikai ar vienas dienas starpniecību varējām vērot divus savstarpēji nesaistītus un reizē saistītus piemērus, kā politiķi ļoti līdzīgas situācijas mēģina izdekorēt sev vēlamā izskatā.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē