Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +6 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Tramps: Saūda Arābija un Krievija varētu samazināt naftas ieguvi

ASV prezidents Donalds Tramps ceturtdien pēc telefonsarunas ar Saūda Arābijas kroņprinci pauda cerību, ka Saūda Arābija un Krievija izbeigs naftas cenu karu un samazinās ieguvi.

"Tikko runāju ar savu draugu MBS [Mohammadu bin Salmanu],  Saūda Arābijas kroņprinci, kurš bija runājis ar Krievijas prezidentu [Vladimiru] Putinu," tviterī ierakstīja Tramps.

"Es sagaidu un ceru, ka viņi samazinās [naftas ieguvi] par apmēram 10 miljoniem barelu [dienā], un varbūt pat būtiski vairāk, un, ja tas notiks, tas būs lieliski naftas un gāzes nozarei," uzsvēra ASV prezidents.

Nākamajā tvītā viņš piebilda, ka Saūda Arābija un Krievija "varētu [samazināt naftas ieguvi] pat par 15 miljoniem barelu [dienā]".

Pēc šiem Trampa tvītiem pasaules tirgos strauji sāka kāpt naftas cenas, savukārt Saūda Arābija apmēram tajā pašā laikā paziņoja, ka vēlas, lai tiktu sarīkota naftas ieguvējvalstu grupas OPEC+ sanāksme.

Tikmēr Krievijas prezidenta preses sekretārs Dmitrijs Peskovs noliedza, ka Putinam būtu bijusi telefonsaruna ar Saūda Arābijas kroņprinci. Viņš arī piebilda, ka šāda saruna netiekot plānota.

Saūda Arābija pagājušajā mēnesī palielināja naftas ieguvi un sāka cenu karu ar Krieviju, un tagad naftas cenas ir sarukušas līdz vairāk nekā 15 gados zemākajam līmenim. Naftas cenu kritumu veicina arī pieprasījuma samazināšanās, ko izraisījusi koronavīrusa pandēmijas izraisītā ekonomikas krīze.

Top komentāri

piebilde
p
Jezga sākās ar to, ka krievu enerģētikas ministrs biznesa sanāksmē rupji pasūtīja saudiešus. Vai Atejas Donalda zvans ko līdzēs, mazliet šaubos.
gribu tīru gaisu
g
Trumpi, nopērc vienu elektrisko spēkratu un turi muti.
00
0
Tagad redz, kurš ir vājais posms - Mordors. Punduris lūdz ā sē vē , lai viņš aprunājas ar sauditiem :). Vajag tik turpināt.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē