Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +2 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 23. aprīlis
Jurģis, Juris, Georgs

Trasa sola Lielbritānijas militāro palīdzību, līdz Ukraina uzvarēs

Lielbritānijas premjerministre Liza Trasa trešdien savā runā Apvienoto Nāciju Organizācijā apsolīja turpināt sniegt militāro palīdzību kara postītajai Ukrainai, līdz tā triumfēs pret Krieviju.

Trasa kļuva par vēl vienu Rietumu līderi, kas ANO Ģenerālās asamblejas sesijā Ņujorkā vērsās pret Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu, kurš dažas stundas iepriekš bija paziņojis par rezervistu mobilizēšanu, skaidri apliecinot, ka viņš nesteidzas izbeigt konfliktu.

Putina solis tikai uzsver, ka Krievijas iebrukums kaimiņvalstī ir katastrofāla neveiksme, un nostiprina Rietumu sabiedroto apņēmību atbalstīt Kijivu, viņa sacīja.

"Mēs nebūsim mierā, kamēr Ukraina neuzvarēs," Trasa teica ANO Ģenerālajā asamblejā savā pirmajā ārvalstu vizītē kopš stāšanās amatā, norādot, ka "tieši šobrīd Ukrainā tiek saņemti jauni Apvienotās Karalistes ieroči".

"Šajā izšķirošajā konflikta brīdī es apsolu, ka mēs saglabāsim vai palielināsim savu militāro atbalstu Ukrainai tik ilgi, cik tas būs nepieciešams," uzsvēra Trasa.

Konservatīvo līdere arī sacīja, ka Apvienotā Karaliste ir apņēmusies līdz 2030.gadam aizsardzībā ieguldīt trīs procentus no sava iekšzemes kopprodukta (IKP), kas ir ievērojami vairāk nekā NATO dalībvalstu apņemšanās aizsardzības izdevumiem atvēlēt divus procentus.

Trasa arī aicināja uz ekonomisko vienotību kā spēcīgu līdzekli cīņā pret agresiju. "G7 un mūsu līdzīgi domājošajiem partneriem būtu jārīkojas kā ekonomikas NATO, kolektīvi aizstāvot mūsu labklājību," viņa teica savā uzrunā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vairāk raugās uz Rietumiem

Latvijā aizvien populārāks kļūst viedoklis, ka nepieciešama dziļāka integrācija Eiropas Savienībā (ES), pat ja tā nes līdzi politiskās un ekonomiskās suverenitātes mazināšanos. 2019. gada pavasar...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē