Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Vācu eksperti: Bez bērnu un pusaudžu vakcinēšanas nebūs pūļa imunitātes

Pūļa imunitāti, domājams, nebūs iespējams sasniegt bez bērnu un pusaudžu vakcinācijas, atzinusi Vācijas Imunoloģijas biedrība (DGfI).

"Tradicionāli tiek pieņemts, ka pūļa imunitāte iestāsies, kad 60 līdz 70% no populācijas ir pasargāti pret patogēnu. Taču tas paredz, ka patogēns šajos indivīdos nespēj vairoties," mediju grupas Funke laikrakstu otrdien publicētajā intervijā norādījis DGfI viceprezidents Reinholds Fersters.

Taču Sars-Cov-2 gadījumā situācija ir citāda, jo cilvēki vīrusu var pārnēsāt pat tad, ja tie nav slimi, ja ir vakcinēti un tiem nav simptomu.

Vīrusa Indijas jeb tā dēvētais delta variants šo situāciju vēl vairāk sarežģījis.

"Tas ir daudz lipīgāks. Tas ļoti lielā mērā skar pusaudžus un bērnus," norādījis eksperts. "Kamēr šī grupa vispār nav potēta vai ir potēta tikai nedaudz, mēs neiegūsim nekādu pūļa imunitāti."

Saskaņā ar Vācijas Roberta Koha institūta (RKI) aplēsēm, lai tiktu galā ar koronavīrusa Indijas variantu, nepieciešams vakcinēt vismaz 85% populācijas vecuma grupā no 12 līdz 59 gadiem un 90% vecuma grupā virs 60 gadiem.

"Ja šī vakcinācijas pakāpe tiks sasniegta savlaicīgi, pieteiktais ceturtais vilnis nākamajā rudenī vai ziemā šķiet mazticams," teikts pirmdien publicētajā RKI atzinumā.

Līdz šim Vācijas Vakcinācijas pastāvīgā komiteja (Stiko) nav izdevusi vispārējo rekomendāciju bērnu potēšanai, sākot no 12 gadu vecuma. Savukārt bērniem līdz 12 gadiem pagaidām nav apstiprinātas vakcīnas.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē