Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Valsts prezidents: Latvija ir gatava atbalstīt Ukrainu politiski, militāri un finansiāli līdz tās uzvarai

Latvija ir gatava atbalstīt Ukrainu politiski, militāri un finansiāli līdz tās uzvarai, uzsvēra Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs, kurš ceturtdien Rīgas pilī tikās ar Ukrainas premjerministru Denisu Šmihaļu, kurš oficiālā vizītē apmeklē Latviju.

Kā aģentūru LETA informēja prezidenta padomnieks Mārtiņš Drēģeris, Rinkēvičs apliecināja nelokāmu Latvijas atbalstu Ukrainas eiroatlantiskajai integrācijai. Tikšanās laikā Rinkēvičs apliecināja arī Latvijas atbalstu iespējami ātrai sarunu uzsākšanai par Ukrainas iestāšanos Eiropas Savienībā (ES).

Latvijas Valsts prezidents izteica gandarījumu par panākto vienošanos par ilglaicīgu atbalstu un drošības saistībām, apņemoties šogad un nākamos divus gadus sniegt Ukrainai militāro atbalstu 0,25% apmērā no valsts iekšzemes kopprodukta.

Rinkēvičs uzsvēra Latvijas gatavību atbalstīt Ukrainu starptautiskajās organizācijās, tostarp daloties ar Latvijas pieredzi sarunu vešanā par iestāšanos ES.

LETA jau rakstīja, ka pērn novembrī Eiropas Komisija rekomendēja sākt iestāšanās sarunas ar Ukrainu un Moldovu, savukārt mēnesi vēlāk - decembrī - šādu lēmumu pieņēma ES dalībvalstu līderi samitā Briselē.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē