Laika ziņas
Šodien
Smidzinošs lietus
Rīgā +8 °C
Smidzinošs lietus
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Ražošana

Latvijā ražoto pārtikas produktu patēriņš vietējā tirgū samazinās(30)

Statistikas dati liecina, ka mūsu valsts iedzīvotāji aizvien vairāk izvēlas importēto pārtiku. Tikmēr Latvijā ražotā prece turpina iekarot pasaules tirgu. Lai veicinātu pašu saražotās preces noietu Latvijā eksperti iesaka ražot preces ar augstu pievienoto vērtību. Tikmēr Zemkopības ministrija iecerējusi veikt virkni pasākumu, tajā skaitā palielinot vietējo produktu īpatsvaru valsts un pašvaldību iepirkumos, vēsta Latvijas Radio.

Sietiņsone-Zatlere:Vajag investēt ražošanā(5)

Cēsu alus valdes priekšsēdētāja Eva Sietiņsone-Zatlere intervijā žurnālistei Magdai Riekstiņai.Jūsu vadītais uzņēmums ir viens no Latvijas vadošajiem alus, dažādu alkoholisko un bezalkoholisko dzērienu ražotājiem. Kas sekmējis veiksmīgu attīstību?

Izstāšanos no LTA apsver arī Prisma © DIENA

Iespējams, no Latvijas Tirgotāju asociācijas (LTA) izstāsies arī AS Prisma, vēsta Neatkarīgā."Pēc LTA maldīgā paziņojuma par cenu pieaugumu veikalos pēc PVN maiņas no 22 uz 21% ģimenes hiperveikali Prisma apsver iespēju izstāties no LTA, jo asociācijas paziņojums par cenu pieaugumu veikalos ir pretrunā ar Prisma nostāju. Mūsu veikalos cenu samazinājums ir jūtams no preces vērtības, kura pārsniedz 0,62 latus. Sekosim līdzi LTA tālākajiem paziņojumiem un mērķiem, lai varētu pieņemt izšķirošo lēmumu,» laikrakstam atklājis Prisma Latvija tirdzniecības tīkla direktors Henriks Harkonens.

Airbus atvērs montāžas centru ASV © DIENA

Eiropas lielākais lidaparātu ražotājs bāzētais Airbus pieņēmis stratēģiski būtisku lēmumu atvērt ražotni ASV, kur tiks komplektēti un nodoti lietošanai A320 saimes lidaparāti, informē Airbus pārstāve Baltijā Antra Savleviča.

airBaltic palielinās sēdvietu skaitu ekonomiskajā klasē © DIENA(7)

Latvijas nacionālā aviokompānija airBaltic, atsaucoties uz klientu pieprasījumu, jūlijā sāks piedāvāt vairāk ekonomiskās un pamata klases sēdvietas uz populāriem atpūtas galamērķiem Vidusjūras un Melnās jūras piekrastē, kā arī uz īsākiem reģionālajiem reisiem, ziņo lidsabiedrība.

Samazina airBaltic padomi(2)

Ceturtdien, 28.jūnijā, airBaltic akcionāru sapulcē tika apstiprināta lidsabiedrības padome jaunā sastāvā. Turpmāk airBaltic līdzšinējo sešu padomes locekļu vietā strādās trīs, ziņo Satiksmes Ministrijas (SM) pārstāvji.

Par Latvijas visgaršīgāko alu atzīts Užavas gaišais © DIENA(3)

Tautas balsojumā, kurā piedalījās 30’546 sociālā medija draugiem.lv lietotāji, par visgaršīgāko alu Latvijā atzīts Užavas gaišais, otro vietu ieņem Valmiermuiža gaišais alus, savukārt trešajā vietā ierindojas Aldara Zelta alus.Divu nedēļu garumā ikvienam draugiem.lv lietotājam (18+) bija iespēja izveidot savu alus topu, balsojot par visu Latvijas alus darītavu alus šķirnēm.

Špillers: Ražotājiem vasarā jāizmanto iespēja "doties līdzi" klientiem

Ik gadu uz Līgo svētkiem var konstatēt pārtikas produktu segmenta reklāmdevēju palielinātu aktivitāti, bet Latvijā par maz tiek izmantota iespēja doties līdzi patērētājam atpūtā, reklamējoties svētkos, festivālos, žurnālos un radio, uzskata mārketinga komunikāciju grupas Alpha Baltic vadītājs Lauris Špillers.

Rīgas Kuģu būvētavai Ukrainas centieni pēc enerģētiskās neatkarības devuši 400 miljonus latu © DIENA(2)

Nezalezhnist jeb tulkojumā no ukraiņu valodas Neatkarība - tā ceturtdien Singapūrā tika nokristīta gāzes ieguves platforma, kuru a/s Rīgas kuģu būvētava (RKB) piegādās Ukrainas valsts uzņēmumam Černomorneftegaz. Pēc nesenajiem «gāzes kariem» ar Krieviju Ukraina apņēmusies iegūt pilnīgu enerģētisko neatkarību no sava austrumu kaimiņa, tāpēc arī tiek īstenots vērienīgais projekts, kurā Latvijas uzņēmums pamanījies «nokost» teju 400 miljonus dolāru vērtu kumosu.