Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Piektdiena, 1. marts
Ilgvars, Ivars

SestDienas receptes

Gavēņa eksperimenti

Pēdējā pākšaugu slavināšanas nedēļa – šoreiz divas eksperimentālas receptes, no kurām vienu nodēvēju par gavēņa sautējumu, bet otra ir mans pirmais mēģinājums pagatavot "ramen" ēdienu. Ņemot vērā, ka nekad neesmu baudījis to nekur citur, tikai redzējis bildēs un dzirdējis nostāstus, gatavoju vienkārši uz izjūtu! Varbūt kādam nezinītim noderēs, labu apetīti!

Pupiņmīlestība

Turpinām godāt pākšaugus – šoreiz divas gardas uzkodu receptes ar baltajām pupām. Viena ar lielajām baltajām, otra ar mazajām cannellini, bet tas nenozīmē, ka tās nevar aizstāt ar citām pupiņām, kuras katram labāk garšo!

Plova buršana

Interesanti būtu uzzināt, cik dažādu plova veidu pastāv? Neņemos minēt, bet esmu dzirdējis visādus recepšu variantus. Burkānus nedrīkst rīvēt, tikai griezt, kad pievienoti rīsi, nedrīkst vairs maisīt utt. Palasīju dažādas versijas un izveidoju, lūk, šādu kombināciju!

Omulīgas vakariņas

Mainīgajos laikapstākļos vēlams dienas ritumā ieviest kaut ko nemainīgu un omulīgu. Piemēram, kopīgu ēdienreizi ar saviem mīļajiem! Sacepums un svaigie salāti ir samērā ātri pagatavojama maltīte, kas garšo gan lieliem, gan arī maziem.

Ziemīgas pusdienas

Janvārī, kas Latviju negaidīti pārsteidzis ar kailsalu, piedāvājam sasildīties un gatavot ko drusku treknāku un pamatīgāku, proti, gaļu dažādās variācijās. Sākam ar omulīgiem vistas stilbiņiem, kam klāt labi derēs veselību stiprinoši un gardi kāpostu salāti. Abās receptēs figurē arī citrons, ko noteikti nevajag izlaist!

Smalkiem un saldiem svētkiem

Priecīgus, mīļus un garšīgus Ziemassvētkus! Droši vien jau lielais vairums ir izdomājuši tos deviņus ēdienus, ko celt svētku vakara galdā, tāpēc šoreiz te recepte lieliskai kūkai, kas būs piemērota ciemiņu uzņemšanai un ciemos iešanai visu svētku laiku, kā arī padomi ikru pagatavošanai mājās!

Desertam, rotājumam un noskaņai

Sveiciens trešajā svētku gaidīšanas nedēļā! Šoreiz divas receptes ar mazliet veclaicīgu noskaņu – iedomājos, ka šādu citronu želeju un piparkūku vīriņus varētu gatavot kāda kundzīte pagājušā gadsimta sākumā angļu romānos. Kāpēc šāda asociācija? Vienkārši ienāca prātā! Jo ir taču noslēpumainais svētku laiks…

Zivs dārzeņu kupenā

Ziema šogad gadījusies pavisam īsta un ar pastāvīgu dabu – sals turas godam, sniega kupenas nekūst, un tas ir skaisti! Šajā nedēļas nogalē, kad klāt jau Otrā advente, piedāvājam izcept vienu garšīgu zivtiņu ar piedevām, kā arī pagatavot vienkāršus cepumiņus ar riekstiem un datelēm.

Svētku laika gardumi

Protams, gada pēdējais mēnesis ir jāsvin, tāpēc piešķiram tam nosaukumu – Svētku mēnesis. Mums priekšā četras garšīgas nedēļas, kad jāsatiek radi un draugi, jāsvin ar darba kolēģiem, jāapmeklē vairākas "eglītes" un īpaši virtuvē jāizpaužas Ziemassvētkos un gadumijā. Būs ko darīt! Startēsim ar kaut ko piezemētu – aknu mērcīti un gardām maizītēm.

Latvijā

Vairāk Latvijā

Pasaulē

Vairāk Pasaulē

Viedokļi

Vairāk Viedokļi

Sports

Vairāk Sports

Citi

Vairāk Citi

SestDiena

Vairāk SestDiena

KDi

Vairāk KDi

Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze

Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena

Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils

Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms

Izklaide

Vairāk Izklaide