Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 29. jūlijs
Vidmants, Edmunds, Edžus

SestDienas receptes

SestDienas receptes: Pārpilnības laika eksperimenti

Nupat dārzos valda pārpilnība – viss briest un nogatavojas burtiski pa stundām. Cilvēkam atliek to visu izbaudīt un, kad ierastie dārzeņu ēdieni vairs nešķiet interesanti, var pamēģināt ko neparastāku. Variācijas ir nebeidzamas!

Vafeles ar krēmu un ogām

Gardums vasarīgam launagam! Krēmu pirms pasniegšanas ļoti rekomendēju atdzesēt, tad baudījums būs krietni lielāks.

SestDienas receptes: Svaigi un svaigi

Šonedēļ ielīgojam skaistākos svētkus ar svaigām receptēm – ja laikapstākļi pieturēsies tikpat saulaini un silti, svaigums ir tieši tas, kas vajadzīgs jāņotāju galdā. Vai vismaz Jāņu dienas vēlajās brokastīs. Līgo!

SestDienas receptes: Zemenes un sparģeļi

Nupat iet vaļā Latvijas zemnieku audzēto sparģeļu laiks – gan tirgos, gan veikalos nopērkami mūsējie, svaigi un kraukšķīgi, turklāt par pieņemamu cenu. Vietējās zemenes arī jau iekaro tirgu, tāpēc skaidrs: jārīko sparģeļu un zemeņu pēcpusdiena!

SestDienas receptes: Pikniksezona!

Sākas vasara un līdz ar to arī gardēžu lielie svētki – dārzos viss zaļo, aug un ienākas, var gatavot un ēst laukā, var doties pie dabas piknikā… Vārdu sakot, vasara piedāvā patīkamus laika pavadīšanas veidus un vietas arī ēšanas ziņā.

SestDienas receptes: Versijas par nostalģiju

Mēneša izskaņā piedāvājumā kaut kas nostalģisks: skābeņu zupas versija, kā arī (par godu grūtā mācību gada beigām) bērnus iepriecinošs ēdiens, proti, mājās gatavots fish & chips ar majonēzes mērcīti.

SestDienas receptes: Aukstā zupa siltajam laikam

Turot abus īkšķus, lai patīkami siltais laiks nepazustu arī turpmākās nedēļas, šoreiz zupas receptē tieši šādam vasarīgumam piestāvošā aukstā zupa. Bet otrajā ēdienā šonedēļ piedāvājumā mazāk tradicionāls tako, ko parasti ierasts ēst ar gaļu, taču siltajās dienās īsti vietā ir kas vieglāks.

Spēcinošā pavasara zaļumu zupa un pikantā pica ar anšoviem

Lai gan pavasaris aiz loga pagaidām vēl vairāk līdzinās rudens aukām un liek domāt par siltu segu, ne pirmajām peldēm ūdenstilpēs, kaut ko saistībā ar ūdeņiem tomēr vajag. Un, ja ne citādi, tad vismaz ēdienkartē. Tāpēc maijā pievēršamies zupām un zivīm, katru nedēļu piedāvājot vienu zupas un vienu zivju ēdiena recepti.

SestDienas receptes: Pikniku sezona atvērta?

Šonedēļ pagatavosim divus ēdienus, kurus ērti paņemt līdzi piknikā. Viens, kā aprīlī ierasts, ir salāti, pietiekami sātīgi un vienlaikus kraukšķīgi svaigi, bet otrs šoreiz nebūs no saldā, bet gan sāļā gala – kišs ar sēnēm un sieru, kas tikpat labi garšo gan silts, gan atdzisis.

Latvijā

Vairāk Latvijā

Pasaulē

Vairāk Pasaulē

Viedokļi

Vairāk Viedokļi

Sports

Vairāk Sports

Citi

Vairāk Citi

SestDiena

Vairāk SestDiena

KDi

Vairāk KDi

Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze

Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena

Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils

Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms

Izklaide

Vairāk Izklaide