Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies

SestDienas receptes

Svinam novembri!

Gada tumšākajā laikā mums ir vairākas svinamdienas, kad pagatavot kaut ko garšīgu svētku galdam. To arī šomēnes darīsim tādā latviešu garšai tuvā veidā, piedāvājot arī kādu vienkāršāku versiju ikdienas maltītēm.

Vienkārši un garšīgi

Noslēdzot sakņaugu mēnesi, vienā no receptēm garda ābolu plātsmaize, lai saldāka dzīve! Gabaliņš ābolkūkas taču netraucēs izbaudīt sakņu daudzveidību, vai ne? Turklāt speciāli ābolu mēnesis šoruden nav ieplānots, tāpēc – lūdzu!

Sakņu kompānijas ēdieni

Šomēnes slavināsim tos dārzeņus, kuru labumi briest zem zemes. Būs diezgan liela dažādība, jo sakņu dārzeņu mums ir daudz – ne tikai kartupeļi un burkāni, kas ir ārpus konkurences, bet arī bietes, kāļi, selerijas un pētersīļa saknes, topinambūri… Protams, sakņu kompānijā ielavīsies arī citi produkti, lai kopīgi veidotu garšīgus ēdienus!

Lašveidīgo zivju gardumi

Noslēdzot zivju mēnesi, pamielosimies ar vienām no iecienītākajām zivīm – lašveidīgajām. Uzkodā šoreiz lasītis parastais, bet zupu vārīju no Latvijā audzētajām arktiskajām palijām. Lai labi garšo!

Jūras velšu baudīšana

Garneles un mīdijas taču arī piestāv zivju mēnesim, vai ne? Šoreiz ātri un viegli pagatavojama zupa ar pašaudzētiem, aromātiskiem tomātiem un mīdijām, kā arī fiksās maizītes, kas garšo vienkārši karaliski!

Brokastu uzkoda un launaga salāti

Šoreiz gatavosim sātīgu brokastu uzkodu, kuru pēc patikas var baudīt arī vakariņās, un launaga salātus, kas ir ļoti vienkārši pagatavojami, garšīgi un, pateicoties plāni grieztām gurķu šķēlītēm, viegli kraukšķīgi.

Sestdienas receptes: Jo zivis ir jāēd!

Veselīga uztura piekritēji un dakteri par šo mēnesi varētu tikai priecāties! Jo zivis ir jāēd, tās ir veselīgas un arī garšīgas. Kas zina, kāpēc veikalos pie gaļas stendiem vienmēr grozās vairāk ļaužu nekā pie zivīm, bet varbūt izdosies ko pamainīt?

Uzkoda un deserts

Noslēdzot tomātu mēnesi un sveicot visus ar 1. septembri, šoreiz piedāvāju vienkāršu un garšīgu silto uzkodu ar tomātiem, kā arī desertu, kurā tomātu nav, toties ir āboli. Gan vieni, gan otri šogad padevušies kā nu kurā dārzā, bet vismaz kāds eksemplārs jau atradīsies!

Cepti un saulē kaltēti

Atkarībā no pagatavošanas veida tomāti garšo dažādi – svaigiem ir savs šarms, cepti iegūst cita dziļuma nianses, bet saulē kaltēti ir pavisam koncentrētā garšā. Šoreiz viena recepte ar ceptiem tomātiņiem, otra – ar saulē kaltētiem.

Latvijā

Vairāk Latvijā

Pasaulē

Vairāk Pasaulē

Viedokļi

Vairāk Viedokļi

Sports

Vairāk Sports

Citi

Vairāk Citi

SestDiena

Vairāk SestDiena

KDi

Vairāk KDi

Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze

Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena

Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils

Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms

Izklaide

Vairāk Izklaide