Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Trešdiena, 21. maijs
Ingmārs, Ernestīne, Akvelīna

SestDienas receptes

Sātīgie salāti

Turpinās pavēsais maijs, tāpēc abas salātu receptes šoreiz sātīgas – vienā par sātu parūpējas vistas gaļas piedeva, otrā – jaunie kartupelīši. Abās receptēs izmantoti marinēti kaperi, kā arī kaperu marinādes piedeva, kas salātiem piešķir tīkami sāļīgu noti.

Māmiņdienas gardumi

Šomēnes gatavosim salātus – gan svaigus, zaļus un kraukšķīgus, gan siltus un sātīgus, ar dažādiem aizdariem un mērcītēm. Protams, pa starpu būs arī kāda cita recepte, piemēram, kūka, jo maijā ir gana daudz svinamu dienu, sākot ar Māmiņdienu un beidzot ar izlaidumu sākuma laiku.

Veselīgi garšīgais pavasaris

Ar "pirmajiem, svaigajiem, zaļajiem" šomēnes domāts viss, kas pavasarī gadu no gadu iepriecina: zaļie lociņi un mikrozaļumi, pirmie redīsi un sparģeļi, spināti un skābenes, pirmās ēdamās nezālītes un tā tālāk. Būs garšīgs un veselīgs aprīlis!

Perfektas uzkodas

Lai arī vēl pavēss, pavasaris sāk prasīt savu – gribas ko vieglāku un interesantāku garšās, vai ne? Šoreiz abas receptes uzskatāmas par uzkodām, viena ar zaļajām pākšu pupiņām pasniedzama silta, otra, kur humoss ar burkāniņiem, kā aukstā. Abas labas!

Divi sātīgi salāti

Ar pākšaugiem salātos var atrisināt divas būtiskas lietas: pirmkārt, tie ir daudzveidīgi, nav jāēd tikai viena veida pupiņas; otrkārt, salāti sanāk sātīgi, ar tiem var paēst kā ar pamatēdienu. Šoreiz divi dažādi pākšaugi, bet abiem salātiem vienota mērcīte!

Zupa un sautējums

Divi ēdieni, kas lieliski der tādos laikapstākļos, kādi ir šobrīd – te silts pavasara solījums, te atkal mīnusi un sniegs. Silts, sātīgs ēdiens – tāds kā zupa vai sautējums – ļoti labi pabaro, sasilda un dod spēku! Noteikti iesaku papildināt ar zaļumiem – šur tur parādās jau arī jaunās nātrītes un gārsas.

Spēkam agrā pavasarī

Kādam gavēnis, kādam nogurums pēc ziemas, vēl kādam apņēmības pilna slaidās līnijas ieturēšana – pākšaugi derēs visiem! Sātīgi, labs augu valsts olbaltumvielu avots un liela dažādība. Visādas pupiņas, zirņi, krāsainas lēcas – šos visus garšīgos ēdienus šomēnes liksim galdā!

Ar vistu un ar auzām

Jocīgais virsraksts ir tāpēc, lai uzsvērtu, ka riekstus var garšīgi izmantot dažādos ēdienos – gan sāļos, gan saldos. Šoreiz garda vistas fileja ar Indijas riekstiem ķīniešu gaumē un ceptas auzu pārslas kārumnieku gaumē!

Sāļi un saldi riekstu gardumi

Šoreiz divas receptes kārumniekiem – viena salda, otra sāļa. Abas ir vienkārši pagatavojamas apmēram 10 minūtēs. Jāteic, ka sāļajā receptē gan ir sēkliņas, nevis rieksti, bet kaut kur reiz lasīju, ka tās droši var pieskaitīt arī pie riekstiem.

Latvijā

Vairāk Latvijā

Pasaulē

Vairāk Pasaulē

Viedokļi

Vairāk Viedokļi

Sports

Vairāk Sports

Citi

Vairāk Citi

SestDiena

Vairāk SestDiena

KDi

Vairāk KDi

Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze

Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena

Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils

Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms

Izklaide

Vairāk Izklaide