Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 23. janvāris
Strauta, Grieta, Rebeka

SestDienas receptes

Jo lociņi ir jāēd

Pašu izaudzēti uz palodzes vai veikalā pirkti, zaļie lociņi ir vispieejamākie zaļumi visu gadu. Un tie ir gan neapšaubāmi veselīgi, gan piešķir labu, spēcīgu garšu dažādiem ēdieniem. Šoreiz zupa un siermaizītes, kuras bez zaļajiem lociņiem zaudētu daudz laba.

Zaļi un spirdzinoši

Lai arī cik dīvaini šķistu ziemas laikā izcelt zaļumus, tas tomēr ir loģiski, jo janvāris ir zināmas atslodzes mēnesis – gan tādā nozīmē, ka visas lielās svinēšanas ir aiz muguras, gan tāpēc, ka gluži dabiski pēc štovētajiem kāpostiem, zirņiem ar speķi, rasoliem, pīrāgiem un dažādiem dzērieniem gribas ievērot rāmāku ēšanas režīmu. Tāpēc šomēnes celsim godā un galdā dažādus ziemā pieejamus zaļumus, šoreiz kinzu!

Saldas un sāļas uzkodas

Decembri pasludinu par sviesta mēnesi! Bez sviesta būtu grūti pagatavot visgardākās mērces, mīklas un vēl visu ko citu. Sviests virtuvē ir it kā ikdienišķs produkts un tomēr tik īpašs! Ar sviestu var dabūt īsto garšu, īsto konsistenci un tā tālāk. Godināsim šomēnes sviestu un – lai jums viss iet kā pa sviestu!

Vienkārši un garšīgi

Ar šīm divām receptēm noslēdzam sīpolu un ābolu mēnesi – protams, tikai žurnālā, ne jau dzīvē! Jo sīpoli un āboli ir mūžīgas vērtības, kas ik dienas bagātina mūsu ēdienkarti. Šoreiz elementāri pagatavojama ābolu plātsmaize un tikpat vienkārša sīpolmērce, kas garšo kā restorānā.

Novembra jaukumi

Runā, ka novembris Latvijā esot visdrūmākais mēnesis. Tā laikam ir gan, bet man vienmēr patīk teikt, ka tieši visdrēgnākajā laikā ir vispatīkamāk atrasties siltā virtuvē un gatavot kaut ko garšīgu. Šoreiz divas sāļās receptes!

Labumi svētku galdam

Valsts svētki ir īstais laiks, lai uzklātu kopīgu un nedaudz svinīgu pusdienu vai vakariņu galdu un visi sapulcētos kopā. Tāpēc šoreiz receptes iedvesmai gan šim mirklim, gan citām kopā sanākšanām!

Omulība virtuvē

Šoreiz abas receptes ir rudenīgi smaržīgas un garšīgas – viena ir kārtīgs pamatēdiens, otra našķis tumšajiem novembra rītiem vai vakariem. Bet abas var droši celt galdā, atzīmējot Lāčplēša dienu!

Abi veselīgi un gardi!

Novembri pasludinu par sīpolu un ābolu mēnesi, jo, pirmkārt, nevarēju izšķirties, kuru izcelt, otrkārt, abi ir ļoti piemēroti sezonai. Un, treškārt, ar saldajiem ēdieniem esmu vairāk "uz jūs", bet šomēnes, pateicoties āboliem, būs arī pa kādam desertam un kūkai!

Gardās ķirbju uzkodas

Šoreiz abās receptēs uzkodas – viena tāda sātīgāka, siltais variants, otra kā papildinājums uzkodu platei ar grauzdiņiem. Ceptas ķirbja šķēles ar sieru un ķirbju sēklu sviests – aiziet, pamēģiniet!

Latvijā

Vairāk Latvijā

Pasaulē

Vairāk Pasaulē

Viedokļi

Vairāk Viedokļi

Sports

Vairāk Sports

Citi

Vairāk Citi

SestDiena

Vairāk SestDiena

KDi

Vairāk KDi

Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze

Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena

Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils

Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms

Izklaide

Vairāk Izklaide