Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +26 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 22. jūlijs
Marija, Marika, Marina

SestDienas receptes

Vasaras vidus labumi

Joprojām ir pagrūti izšķirties, kurus dārza labumus izvēlēties recepšu lapām, jo viss ir garšīgs, smaržīgs un svaigs. Tirgū vispār var pamatīgi apjukt – it kā aizgāji pēc zaļajiem zirnīšiem, bet "nopirkās" arī meža mellenes, kabacīši, krāsaini tomāti, jaunie kartupeļi, gailenes, cūku pupas…

Sestdienas receptes: Tīrā bauda!

Krāsaini, vasarīgi, svaigi pagatavoti ēdieni ir tīrā bauda, īpaši jau, ēdot laukā, koku paēnā, ko vasarā var un vajag darīt! Tāpēc šoreiz gatavosim vienkāršu, bet izskatā ļoti bagātīgu dārzeņu sacepumu un siera kūciņas burciņās, kuras ērti glabāt ledusskapī un pasniegt atdzesētas jau porcijās.

Vasarīgai pasēdēšanai

Ir tādi garšaugi, kurus krietni vairāk receptēs izmanto kaltētā, nevis svaigā veidā, un ir arī otrādi. Piemēram, oregano jeb raudene daudz biežāk asociējas ar kaltētu garšvielu, bez kuras nav iedomājamas picas un arī grieķu salāti. Savukārt piparmētru vairāk izmanto svaigā veidā un kaltētu pie ēdieniem un dzērieniem, izņemot piparmētru tēju, liek daudz retāk.

Uzkožam!

Jūnijs ir zaļumu mēnesis – viss aug, zied, smaržo un ir garšīgs. Tāpēc šomēnes receptēs liksim dažādus garšaugus. Skaidrs, ka visus nekādi nesaliksim, jo to ir ļoti daudz, bet vairākus pagaršosim, kombinēsim un eksperimentēsim. Šoreiz pētersīļi, piparmētras, baziliks un timiāns!

Karstā laika ēdienkarte

Maija beigās šogad valda īsts karstuma koncentrāts, kad cept un vārīt ir pēdējais, ko gribētos darīt. Tomēr jāēd ir, tāpēc olu mēnesi noslēgsim ar vieglām, vēsām un ātri pagatavojamām receptēm – viena piemērota veselīgām brokastīm vai launagam, otra baudāma jebkurā diennakts laikā un ir ļoti atspirdzinoša.

Olas brokastīs!

Iespējams, ka olas ir viens no populārākajiem brokastu ēdieniem Latvijā, tāpēc šoreiz viens saldais un viens sāļais variants. Abi ir pagatavojami ātri un vienkārši, un abi ir arī ļoti garšīgi. Labu apetīti!

Olas & partneri

Pašas par sevi olas nav ar izteiktu garšu – vārīta vai cepta, ola ir diezgan maiga pēc garšas un struktūras. Un tieši tāpēc olas sader ar īpašākām piedevām, kas ir garšās izteiksmīgas, spēcīgas un konkrētas. Šoreiz divas receptes no sāļā gala!

Māmiņu dienas gardumi

Šonedēļ olas izmantosim gan sāļā, gan saldā receptē – brokastu olu kultenī ar zaļajiem zirnīšiem un pākšu pupiņām un vārītajā olu krēmā. Pirmais ēdiens ir visādi variējams, šajā reizē to cepsim kēksiņu formās, bet var arī vienā lielākā traukā. Otra recepte patiks kārumniekiem, jo šo krēmu var izmantot dažādos saldos našķos.

Sestdienas receptes: Pavasarīgi dzeltens

Šomēnes galvenajā lomā būs olas – salātos, omletēs, saldajos ēdienos, mīklās un citos gardos ēdienos. Olas vispār ir brīnišķīgs produkts! Šoreiz garšīgi olu salāti un maigs krēms ar olas dzeltenumu zemeņu tiramisu sastāvā – abus droši var pasniegt arī Baltā galdauta svētkos, svinot Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas dienu.

Latvijā

Vairāk Latvijā

Pasaulē

Vairāk Pasaulē

Viedokļi

Vairāk Viedokļi

Sports

Vairāk Sports

Citi

Vairāk Citi

SestDiena

Vairāk SestDiena

KDi

Vairāk KDi

Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze

Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena

Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils

Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms

Izklaide

Vairāk Izklaide