Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +3 °C
Daļēji saulains
Trešdiena, 8. janvāris
Ivanda, Gatis

Receptes

Ķirbja krēmzupa ar pistācijām © DIENA

Pagatavošana1. Ķirbi un kartupeļus, pusi purava baltā kāta sagriež gabaliņos. Katlā uzkarsē eļļu, apcep dārzeņus, pielej ūdeni. Sautē uz vidējas uguns. 2. Ķiplokus sasmalcina, pieber zupai. 3. Pievieno virces, sāli. 4. Pēc pusstundas pārbauda dārzeņu gatavību — ja tie gatavi, izņem virces, katla saturu sablendē.

Burkānu biezzupa © DIENA

Pateicoties rīsiem, zupai ir īpaša konsistence, turklāt tā nav trekna, jo netiek pievienots saldais krējums, bet liesākais skābais krējums.Pagatavošana1. Burkānus, sīpolu, seleriju, kļavu sīrupu un pusi buljona liek dziļā pannā. Uzvāra, tad samazina uguni un dārzeņus sautē kādas 15 minūtes.

Burkānu rausis © DIENA(6)

Pagatavošana: 1. Apelsīniem norīvē oranžo miziņu, izspiež sulu. Samaisa miltus ar cepamo pulveri, sāli, kanēli un vanilīnu un pievieno uz sakņu rīves sarīvētus burkānus, gabaliņos sagrieztus ābolus, apelsīnu miziņu, rozīnes un ķirbja sēklas.