Laika ziņas
Šodien
Apmācies

Receptes

Rudens sakņu sacepums ar anšoviem © DIENA(1)

Negribas samierināties, bet, kur liksies, - rudens ir klāt. Arī ēdienkartē. Garšo tas ķirbis vai negaršo, bet, pievienojot garšvielas, jāmēģina ēdienos iemānīt, jo aromātiskās vasaras ogas un pat skābenās rudens avenes beigušās. To pašu, ko par ķirbi, var teikt arī par burkāniem un galda bietēm. Esiet godīgi - cik daudziem no jums tās vārītā un pat ceptā vai tvaicētā veidā garšo, nevis šķebina?

Piedalies konkursā Mana svētku recepte! © DIENA(1)

Vai bieži atzīmē 18.novembri draugu un ģimenes lokā, klājot svētku galdu un cienājot visus ar kafiju un īpaši šai dienai gatavotu kūku? Vai svētku galda klāšana ir Tavs meistarstiķis? Ja jā, tad piedalies konkursā _Mana svētku recepte _un līdz 28.oktobrim atsūti savu labāko saldēdiena recepti!Portāls Diena.lv sadarbībā ar žurnālu _Dienas Ēdieni, restorānu Kilimanjaro, _kā arī trauku un virtuves piederumu veikalu tīklu Rito aicina piedalīties konkursā _Mana svētku recepte _un laimēt vērtīgas balvas, kā arī žurnāla Dienas Ēdieni abonementu nākamajam gadam.

Burkānu un apelsīnu kūka

Divas svarīgas nianses: pirmkārt, kūkas biskvītam obligāti nepieciešams pievienot kanēli; otrkārt, tā kā sastāvā nav olu, jāpievieno vesela ēdamkarote cepamā pulvera (sodu nav ieteicams likt, tad būs sodas piegarša un biskvīts iznāks tumšs). Kopumā kūkai vajadzēs ap kilogramu apelsīnu. Ņemiet tādus, kas šķiet smagi savam lielumam — tajos būs vairāk sulas.

Kārtainās mīklas rulīši ar gaļu © DIENA

Kārtainās mīklas rullīši ir sātīgs un gards darba pusdienu ēdiens. Ja vēl paķersiet no mājām līdzi kādu gurķi, tomātu vai zaļumu, jauka maltīte nodrošinātaPagatavošana1. Malto gaļu sajauc ar zaļumiem, olu, sarīvētu cieto sieru, mīksto sieru, pipariem, sāli un sakapātiem sīpoliem.2. Atlaidina kārtaino mīklu, saliek pa divām plāksnītēm kopā un izrullē divus 20x30 cm taisnstūrus.