Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +3 °C
Apmācies
Pirmdiena, 23. decembris
Viktorija, Balva

Receptes

Kā gatavot rudens sakņaugus? © DIENA

Kad apēsti pēdējie dārzā izaugušie kabači un tomāti, laiks ķerties pie rudens dārzeņiem – kāļiem, rāceņiem, selerijas un pētersīļa saknēm un citiem.

Kartupelis – garšīgs, lēts, sātīgs © DIENA

Šoruden, kad īpaši daudz domājam par taupīgu dzīvošanu un rēķinu samazināšanu, atkal cieņā (un galdā) tiek celti kartupeļu ēdieni. "Kad man beidzas nauda, es cepu kartupeļus," sen atpakaļ teica kāda mana paziņa. Taisnība – ja mājās ir kartupeļi, būsi paēdis vienmēr. Jau vairāk nekā četrus gadsimtus tie Eiropas tautas glābuši no bada un izmisuma – jau kopš paša sākuma tie bija domāti nabadzīgo pārtikšanai, zemnieku un proletariāta paaudzēm.