Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +3 °C
Apmācies
Pirmdiena, 23. decembris
Viktorija, Balva

Receptes

Kalvadosa nogatavināšana © DIENA

Kalvadosa nogatavināšanā galvenā loma ir ozolkokam. Tiek izmantotas gan jaunas, gan jau lietotas mucas. Mucas, kurās iepriekš izturēts heress, portvīns, konjaks, kalvadosa aromātu buķeti padara vēl sarežģītāku.

Kā pareizi izvārīt kartupeļus © DIENA

Teiksiet – kurš tad neprot kartupeļus izvārīt! Tomēr vieniem tie sanāk miltaini un gardi, tādi, kas burtiski kūst uz mēles, citiem – glumi un negaršīgi.

Galvenie kalvadosa apgabali © DIENA

Varētu šķist, ka katrs kalvadosa ražotājs rīkojas uz savu galvu, kā uzskata par vajadzīgu, taču tā nav. Kalvadosa ražošanu Normandijā reglamentē stingri noteikumi. Kalvadosa ražošanas reģions stiepjas pāri visai Normandijai, un tas tiek iedalīts trīs dažādās aizsargātās cilmes (AOC) vietās.