Iepriekšējā reizē sāku stāstu par vienu no populārākajiem vasaras kokteiļiem – mohito. Turpinot šo tēmu, šoreiz par augļu bolēm. Tās
īpaši viegli pagatavot tagad, kad dārzos ienākas persiki, arbūzi, melones, aprikozes.
Grilēšana sākas ar grila izvēli. Pēc personiskās pieredzes silti ieteiktu netaupīt naudu, to iegādājoties (lētiem griliem izkrīt kājas nevis pēc sezonas, bet jau pēc pāris reižu grilēšanas). Tas pats attiecas uz oglēm – jo labākas, jo garšīgāks rezultāts.
Vasara un atvaļinājums ir kokteiļu laiks. Viens no populārākajiem vasaras kokteiļiem ir mohito (mojito). Kā teica gardēde un pavārgrāmatu autore Ilze Jurkāne: "Kad dzeru šo kokteili, zinu, ka ir vasara! Tas jābauda Vecrīgā āra kafejnīcā vai laukos. Pat siena kaudzē! Galvenā ir tā vasaras izjūta. Šis ir īsts "garais" dzēriens ar daudz ledus, un tas jādzer lēnā garā, ar salmiņu pastampājot piparmētras lapiņas un laima gabaliņus."