Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Grāmatas

Izdevniecībā Neputns klajā nāk monogrāfija par mākslinieku Niklāvu Strunki

Monogrāfijā par mākslinieku Niklāvu Strunki (1894–1966) pirmo reizi apkopots plašais Strunkes mantojums – glezniecība, grāmatu māksla, scenogrāfija, dažādās dekoratīvās, lietišķās mākslas un dizaina nozares. Grāmata ar 824 lapaspusēm ir līdz šim apjomīgākais Lielās klasikas sērijas izdevums. Tā sastādītāja ir mākslas zinātniece Laima Slava, māksliniece – Inga Ģibiete.

Izdod Ineses Zanderes bērnu grāmatas Puika ar suni otro daļu

Bērnu grāmatu izdevniecībā Liels un mazs, sadarbojoties ar Žaņa Lipkes memoriālu, iznākusi Ineses Zanderes vēstures stāsta bērniem Puika ar suni otrā burtnīca Bunkurs, ko ilustrējis Reinis Pētersons, informēja izdevniecības pārstāvji.

Izdots Ineses Zanderes dzejoļu krājums Mantojumi

Izdevniecībā Neputns klajā nācis Ineses Zanderes dzejoļu krājums Mantojumi, kas ir Ineses Zanderes piektais dzejoļu krājums pieaugušajiem, tā redaktore ir Ieva Lešinska. Dizainu veidojusi Dita Pence, informēja izdevniecībā.

Izdota grāmata par krāsām un to nozīmi arheoloģiskajos tērpos

Latvijas Nacionālais kultūras centrs izdevis grāmatā kultūrvēsturnieces, Dr.art. Ievas Pīgoznes pētījumu Krāsas un to nozīme baltu 3.-13. gadsimta apģērbā, informēja Latvijas Nacionālā kultūras centra sabiedrisko attiecību speciāliste Lana Kazlauskiene.

Aktieris Juris Strenga grāmatā Mana grāmatvedība apkopojis atgadījumus par teātri un dzīvi

Atzīmējot Dailes teātra simtgadi, mākslas telpa un izdevniecība Aminori lasītājiem sagatavojusi izdevumu Mana grāmatvedība, kurā apkopoti aktiera un režisora Jura Strengas stāstīti atgadījumi par teātri un dzīvi. Tos klausījusies un pierakstījusi kinorežisore un žurnāliste Ilona Brūvere, veidojot aktiera sajūtu, sapņu un dzīves notikumu kaleidoskopu dokumentālās prozas žanrā.

Klajā nākusi izstādes Mūsu muzejs. Valsts mākslas muzejam – 100 grāmata

Latvijas valsts simtgades programmas izstāde Mūsu muzejs. Valsts mākslas muzejam – 100 Mākslas muzejā Rīgas birža norisinājās laikposmā no 2020. gada 5. septembra līdz 20. decembrim, iepazīstinot ar Valsts mākslas muzeja krājuma un izstāžu darbības vēsturi. Nu klajā nākusi arī pērnā gada izstādes izstādes grāmata, informēja LNMM pārstāvji.