Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Grāmatas

Iznākusi Madaras Rožkalnes ceļojumu aprakstu grāmata Ting, bu dong

Apgāds Mansards laidis klajā Madaras Rožkalnes ceļojumu aprakstu grāmatu Ting, bu dong, kurā kopā ar Rožkalniem lasītājam būs iespēja noīrēt dzīvokli, atrast angļu valodā runājošu auklīti, doties pie friziera, piedzīvot gaisa piesārņojumu, atrast darbu, doties uz pludmali un daudz ko citu, informēja izdevēji.

Izdots Haralda Matuļa dzejprozas krājums Eksistenciālisms

Biedrība Ascendum izdevusi Latvijas Literatūras gada balvas laureāta Haralda Matuļa dzejprozas krājumu Eksistenciālisms, kas domāts plašai auditorijai: visiem, ko nomāc dzīves neskaidrība, tiem, kas ir nelaimīgi, kas piedzīvojuši šaubas par dzīves jēgu, pusmūža cilvēkiem pirms un pēc 35 gadu vecuma, dzejniekiem.

Aija Bley izdevusi ilustrāciju grāmatu 8.b klase

Vizuālā valodā dokumentējot atmiņas par skolā pavadīto laiku, kino režisore, fotogrāfe un māksliniece Aija Bley izdevusi ilustrāciju grāmatu 8. b klase. Tās atklāšanas svētki notiks 9. decembrī galerijā ISSP galerija.

Sērijā Kā Lupatiņi mācījās iznākusi ceturtā grāmata – Lupatiņu māja

Tuvojoties Ziemassvētku brīvlaikam, kuru šogad visdrošāk pavadīt mājās, arī bērnu iemīļotie varoņi Lupatiņi aicina iepazīt viņu māju. Izdevniecības Liels un mazs izdotajā interaktīvu uzdevumu grāmatu sērijā pirmsskolas vecuma bērniem Kā Lupatiņi mācījās klāt nākusi ceturtā grāmata – Lupatiņu māja, informēja izdevniecības Liels un mazs pārstāvji.

Izdota zviedru rakstnieka Ulfa Starka grāmata bērniem Bēguļi

Bērnu grāmatu izdevniecībā Liels un mazs iznākusi ievērojamā zviedru rakstnieka Ulfa Starka (Ulf Stark, 1944–2017) grāmata Bēguļi ar mākslinieces, Astridas Lindgrēnes memoriālās balvas laureātes Kitijas Krauzeres (Kitty Crowther) ilustrācijām, informēja izdevniecībā.

Izdota Dailes teātra simtgadei veltīta grāmata

Sadarbībā ar Dailes teātri izdevniecībā Neputns ir tapusi teātra jubilejas grāmata. Tā veltīta izciliem māksliniekiem, spilgtām izrādēm un idejām, kas veidojušas teātra simtgadi. Grāmatas sastādītāja ir teātra zinātniece Evita Mamaja, māksliniece – Inese Hofmane.

Izdod Lāčplēša Kara ordeņa vēsturei veltītu grāmatu

Atzīmējot Latvijas Neatkarības kara simtgadi, kā arī simts gadus kopš Lāčplēša Kara ordeņa izveidošanas, klajā nākusi bagātīgi ilustrēta grāmata Par Latviju. Lāčplēša Kara ordenis, tā kavalieri un Lāčplēša diena, informēja Latvijas Nacionālā vēstures muzeja pārstāvis Arnis Strazdiņš.

Grāmatu sērijā Humānistu rakstu bibliotēka klajā nāk Salomona Frenceļa darbs Par patieso labietību un zinību cieņu

Rīgas humānistu un viņu neolatīnisko tekstu pētniecības projekts Riga Literata sāk ceļu pie visiem vēstures, literatūras un citu zinību draugiem ar Salomona Frenceļa darbu Par patieso labietību un zinību cieņu (De vera nobilitate et litterarum dignitate). Ar to projekts sāk iepazīstināt sabiedrību ar Rīgas humānistiem, viņu tekstiem un to tulkojumiem.