Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Iznākusi Andreja Šavreja grāmata Rīgas trīs Mišas

Izdevniecība Aminori laidusi klajā Andreja Šavreja grāmatu krievu valodā Rīgas trīs Mišas (Рига и три ее Миши), kuras varoņi ir trīs izcilie rīdzinieki: čellists Miša Maiskis, baletdejotājs, baletmeistars un aktieris Mihails Barišņikovs un šahists Mihails Tāls, informēja izdevniecības pārstāvji.

Bērnībā visi trīs dzīvojuši Rīgas centrā un vēlāk kļuvuši par Rīgas un Latvijas leģendu. Visi trīs jau gadiem ilgi aizrāvuši grāmatas autoru – pazīstamo kultūras žurnālistu Andreju Šavreju. Grāmatā viņš apkopojis savas intervijas, novērojumus, iespaidus par izrādēm, koncertiem un citiem mākslas notikumiem. Būdams izcils stāstnieks, katru notikumu Šavrejs sev piemītošajā dedzībā papildina ar stāstu par pārdzīvojumiem un novērojumiem, kas saistīti ar šo notikumu. Grāmatu caurvij jautājums, kā Rīgā gluži vai vienlaicīgi varēja rasties tik izcilu personību plejāde.

Pats autors par savu grāmatu saka: "To var lasīt kā piedzīvojumu romānu, detektīvu vai dokumentālu darbu." Grāmata izdota autora dzimtajā krievu valodā, ļaujot vislabāk baudīt viņa unikālo rakstības stilu un intonāciju.

Grāmatas literārā redaktore ir Jevgenija Kuzņecova, vāka dizaina un maketa autors Modris Brasliņš, dizaina konsultants Egils Mednis, fotoredaktore Marika Rozenberga.

Izdevniecība Aminori sāka darbību 2017. gadā, un izdod grāmatas par vizuālo mākslu, Latvijas un Rīgas vēsturi un kultūru, arī dzeju, daiļliteratūru un grāmatas bērniem.

Grāmatu var iegādāties izdevniecībā Aminori K. Valdemāra ielā 69 darba dienās no plkst. 11 līdz 18 un sestdienās no plkst. 11 līdz 16, kā arī mājas lapā aminori.lv un grāmatnīcās visā Latvijā. Grāmatas cena izdevniecībā 19 eiro.

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja