Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +4 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Izdota grāmata par NBS Štāba orķestra vēsturi

Izdevniecība Latvijas mediji laidusi klajā Daiņa Vuškāna grāmatu Starp ērkšķiem un... zvaigznēm. NBS Štāba orķestra vēstures lapaspuses, informēja izdevniecībā.

"Militārā mūzika eļļo un dziedē karavīru dvēseles. Tomēr militārais dienests un mūzika nesavienojas dabiski – mūzikai nepieciešams radošums, bet dienests prasa bezierunu disciplīnu. Zelta vidusceļš ir grūts. Un vēl – militārajai mūzikai jāspēj iedvesmot, aizkustināt un piepildīt ar patriotismu. Mana dienesta sākums Latvijas Aizsardzības spēkos un Nacionālajos bruņotajos spēkos sakrita ar visinteresantāko laiku, kad atdzima Latvijas Republika, valsts veidoja savus Bruņotos spēkus, militārās ceremonijas, Valsts protokolu. Tā bija izcila priekšrocība: strādāt, lai atjaunotu Latvijas armijas militārās mūzikas vēsturiskās tradīcijas," rakstīts grāmatas pieteikumā.

"Esmu pārliecināts, ka šī grāmata būs interesanta lasāmviela ikkatram, kura profesionālās gaitas kaut uz mirkli ir bijušas saistības ar Latvijas Nacionālo bruņoto spēku orķestriem. Tā palīdzēs atcerēties visdažādākās epizodes no dienesta "līkločiem" un saglabās informāciju par vēstures periodu Latvijas militāro orķestru attīstībā," pauž Andis Karelis, Nacionālo bruņoto spēku galvenais diriģents.

Dainis Vuškāns (1965) ir profesionāls mūziķis un atvaļināts Nacionālo bruņoto spēku (NBS) virsnieks. Bijis pasniedzējs Daugavpils Universitātē, darbojas kā pūtēju orķestru un kokļu mūzikas eksperts Latvijas Nacionālajā kultūras centrā. Divdesmit septiņus gadus viņš ir vadījis NBS militāros orķestrus, bijis diriģents un pasniedzējs. Par militāro karjeru, dienestā piedzīvoto un kultūras mantojuma saikni ar Latvijas armijas tradīcijām viņš ir sarakstījis apjomīgus memuārus, kuros atklājas Latvijas Republikas atjaunotnes laiks no 20. gs. 90. gadiem līdz pat simtgadei. Grāmatā ir 140 attēli, lai nodrošinātu spilgtu ieskatu militārās pasaules kultūras mantojuma lapaspusēs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja