Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā -1 °C
Skaidrs
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Grāmatas

Izdod Lāčplēša Kara ordeņa vēsturei veltītu grāmatu

Atzīmējot Latvijas Neatkarības kara simtgadi, kā arī simts gadus kopš Lāčplēša Kara ordeņa izveidošanas, klajā nākusi bagātīgi ilustrēta grāmata Par Latviju. Lāčplēša Kara ordenis, tā kavalieri un Lāčplēša diena, informēja Latvijas Nacionālā vēstures muzeja pārstāvis Arnis Strazdiņš.

Grāmatu sērijā Humānistu rakstu bibliotēka klajā nāk Salomona Frenceļa darbs Par patieso labietību un zinību cieņu

Rīgas humānistu un viņu neolatīnisko tekstu pētniecības projekts Riga Literata sāk ceļu pie visiem vēstures, literatūras un citu zinību draugiem ar Salomona Frenceļa darbu Par patieso labietību un zinību cieņu (De vera nobilitate et litterarum dignitate). Ar to projekts sāk iepazīstināt sabiedrību ar Rīgas humānistiem, viņu tekstiem un to tulkojumiem.

Izdota Andras Manfeldes pasaka Kaķis mākoņos

Izdevniecība Latvijas mediji laidusi klajā daudzpusīgās latviešu rakstnieces, dzejnieces un mākslinieces Andras Manfeldes Dubultu pasaku bērniem un vecākiem Kaķis mākoņos, informēja izdevniecības pārstāvji.

Sērijā Orbītas bibliotēka iznākušas četras jaunas grāmatas

Mākslinieku apvienība Orbīta sērijā Orbītas bibliotēka laidusi klajā vairākus jaunumus: dzejnieka Laura Veipa debijas dzejas krājumu Interesantās dienas, rakstnieka Viļa Kasima miniatūru krājumu Lizergīnblūzs, kā arī divus tulkojumus – dzejnieka un atdzejotāja Andreja Sen-Seņkova dzejas krājumu Papīra krūtis un rakstnieka Leonīda Dobičina romānu Enpils, informēja Orbītas pārstāvji.