Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā 0 °C
Skaidrs
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Grāmatas

Latgaliešu un angļu valodā izdota Andryva Jūrdža biogrāfija

Klajā nākusi Jōņa Cybuļska sarakstītā biogrāfija par dziesminieku un latgaliešu rokraksta grāmatniecības pārstāvi Andryvu Jūrdžu, kuram šogad tiek atzīmēta 175. jubileja. Izdevums ir īpašs ar to, ka tas izdots divās valodās – latgaliešu un angļu. Grāmatas izdošanu iniciējis uzņēmējs un Latvijas goda konsuls Teksasas pavalstī Pīters Aloizs Ragaušs, informēja kultūras ziņu portāla lakuga.lv redaktore Vineta Vilcāne.

Rundāles pils muzejs izdod grāmatu Vēsturisko rožu dārzs

Rundāles pils muzejs izdevis grāmatu Vēsturisko rožu dārzs. Grāmatas autore Lauma Lancmane izdevumā iepazīstina ar mazāk zināmu, taču īpaši nozīmīgu Rundāles pils rožu dārza daļu – ar vēsturiskajām rozēm. Grāmatā apkopoto informāciju par vēsturisko rožu šķirnēm, rožu audzētāju un selekcionāru atklājumiem un sasniegumiem papildina 478 krāsaini fotoattēli.

Nākusi klajā Kaspara Zaviļeiska otrā grāmata Pilnīgs Šahs

Augusta sākumā izdota mūzikas žurnālista, kultūras projektu redaktora un nu jau arī rakstnieka Kaspara Zaviļeiska otrā grāmata Pilnīgs Šahs. Tā ir literārs garstāsts par gadu tūkstošu miju. Par jaunu ēru. Jaunām sajūtām. Seksu, narkotikām un rokenrolu pret mīlestību, studiju gadu reibumu un alkām pēc nepiepildāma miera dvēselē.

Mākslinieka 125. jubilejas gadā laists klajā izdevums Uga Skulme. Raksti. 1921–1940

Gleznotāja, kritiķa, mākslas vēsturnieka un pedagoga Ugas Skulmes (1895–1963) kritiskie raksti izdoti 14 burtnīcās, tie sakārtoti hronoloģiskā secībā, sākot ar 1921. un noslēdzot ar 1940. gadu. Rakstus papildina ilustratīvā burtnīca, kas sniedz iespēju mūsdienu lasītājam apskatīt gan izdevumus, kuros Skulme publicējās, gan mākslas darbus, par kuriem rakstīja. Izdevuma sastādītāja – Astrīde Skulme, māksliniece – Zane Ernštreite, informēja apgāda Neputns pārstāvji.

Izdots Māra Čaklā Rakstu 2. sējums

Māra Čaklā Rakstu 2. sējums nāk klajā dzejnieka 80. dzimšanas dienas gadā. Grāmatā apkopota dzejnieka brieduma gadu daiļrade: dzejoļu krājumi Sastrēgumstunda (1974), Cilvēks, uzarta zeme (1976), Strautuguns (1978), bērniem veltītais Minkuparks (1978) un eseju grāmata par literatūru un autoram tuviem dzejniekiem Saule rakstāmgaldā (1975). Grāmatu sastādījuši literatūrzinātnieki Dzidra Vārdaune un Jānis Oga, dizaina autors – Zigmunds Lapsa, informēja apgāda Mansards pārstāvji.

Izdevniecībā Liels un mazs klajā nāk dzejnieka Daniila Harmsa dzejoļu izlase bērniem

Bērnu grāmatu izdevniecībā Liels un mazs nāk klajā krievu dzejnieka Daniila Harmsa (1905–1942) dzejoļu izlase bērniem, kuru sastādījis un atdzejojis Kārlis Vērdiņš, savukārt ilustrējis Reinis Pētersons. Harmss rakstīja gan pieaugušajiem, gan bērniem, bet daudzus gadus tika dēvēts par bērnu rakstnieku, jo viņa darbus pieaugušajiem bija aizliegts publicēt, informēja izdevniecības direktore Alīse Nīgale.