Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Mūzika

FOTO: Noslēdzies pēdējais festivāls Summertime – aicina Inese Galante

Svētdien, 13. augustā Dzintaru koncertzālē notika divi festivāla Summertime – aicina Inese Galante koncerti, kas pulcēja klasiskās mūzikas un Brodvejas mūziklu cienītājus. Koncertā Jaunie un spožie bija iespējams dzirdēt konkursa Ineses Galantes talanti laureātus, savukārt festivāla Galā koncerta dīva bija vāciete Ute Lempere ar monoizrādi Tikšanās ar Marlēnu.

Mūziķes Sign Libra trešais albums tiks izdots Japānā un Ņujorkā

Latvijas elektroniskās mūzikas māksliniece Agata Meļņikova, kas darbojas ar segvārdu Sign Libra, 3. novembrī laidīs klajā trešo studijas albumu Hidden Beauty. Tas tiks izdots Ņujorkas izdevniecībā RVNG Intl. vinila un digitālajos formātos, bet japāņu leibls Plancha Records piedāvās to arī CD izdevumā, informēja mūziķes pārstāvji.

FOTO: Festivāla Summertime – aicina Inese Galante trešajā dienā skan opermūzika un džezs

Sestdien, 12. augustā Dzintaru koncertzālē notika divi festivāla Summertime – aicina Inese Galante koncerti, kas pulcēja opermūzikas mīļotājus un džeza lietpratējus. Jau tradicionālajā Ineses Galantes autorkoncertā Viva amore līdz ar festivāla patronesi un mūzu uzstājās ukraiņu bass Aleksandrs Cimbaļuks, kurš spēlējis spožas lomas pasaules slavenākajos opernamos, un Latvijas Nacionālās operas un baleta solists Artjoms Safronovs, pie klavierēm – Daumants Liepiņš. Savukārt vakara koncertā Viva Italia publiku sajūsmināja itāļu džeza izpildītājs Rafaels Gvalaci.

Jauniešu koris Balsis sāk koncertsēriju Ventas balsis

No 25. līdz 27. augustam norisināsies koncertsērijas Ventas balsis pirmais posms, koncerti no Griezes līdz Skrundai. Šī jau ir trešā upe, kuras krastus Jauniešu koris Balsis, tā diriģenta Inta Teterovska vadībā pieskandinās ar bezmaksas koncertiem.

Orķestris Rīga jaunnedēļ atklās koncertu sēriju Rīgas Domā

Orķestris Rīga uzsāk jauno koncertsezonu, kuru augustā ieskicē koncertu sērija Vasaras klasika Rīgas Domā. Jau jaunnedēļ, 15. augustā plkst. 19.00, skanēs pirmais koncerts Bahs, Respīgi, Ravēls, piedaloties diriģentam Aināram Rubiķim un ērģelniecei Vitai Kalnciemai.