Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Mūzika

FOTO: Laimas Vaikules benefice un Maksima Galkina priekšnesums latviešu valodā

Mūzikas festivāla Laima Rendezvous trešajā dienā klausītājiem bija iespēja baudīt festivāla mūzas Laimas Vaikules benefici. Koncertā piedalījās Laimas uzaicinātie draugi, to vidū šī gada Eirovīzijas dalībniece Blanka no Polijas, Jānis Stībelis, Markus Riva, SunStroke Project no Moldovas, Patrisha, Elīna Ņečajeva no Igaunijas un Denitsa Karaslavova no Bulgārijas

FOTO: Liepājā aizrautīgi izskan Nino Katamadzes solokoncerts

Sestdien, 29. jūlijā, muzikāli spilgtu vakaru Liepājas koncertdārzā Pūt, vējiņi! uzbūra harismātiskā un enerģiskā gruzīnu etnodžeza dziedātāja Nino Katamadze ar grupu Insight, klausītājus aizraujot gan ar neizmērojamām balss spējām, gan patiesu jūtu piepildītām un saviļņojošām oriģināldziesmām.

Atvadas no pusgadsimta pasaules turnejā © DIENA

Pasaules vēsturē visvairāk godalgotā a cappella mūzikas grupa The Manhattan Transfer savas piecdesmitās jubilejas gadā apceļo pasauli atvadu turnejā un šajā ceļojumā ir iekļāvusi arī Latviju. Atsaucoties Hermaņa Brauna fonda aicinājumam, The Manhattan Transfer sniegs koncertu Dzintaru Lielajā koncertzālē pirmdien, 31. jūlijā, plkst. 19.30. Šis būs leģendārās grupas vienīgais koncerts Baltijā.

Ineses Galantes izlolotie – Jaunie un spožie īpašā koncertā

Mūzikas festivāls Summertime – aicina Inese Galante tradicionāli ir bijusi skatuve, uz kuras vieta atvēlēta arī pavisam jaunajiem mūziķiem. Vairākiem šobrīd Latvijā slaveniem māksliniekiem tieši Summertime – aicina Inese Galante bijusi vieta atspēriena startam. Taču šogad pirmo reizi jaunie talanti būs īpaši rīkota koncerta galvenās zvaigznes – 13. augustā Dzintaru koncertzālē koncertā Jaunie un spožie uzstāsies konkursa Ineses Galantes talanti laureāti saksofoniste Ilva Ešenvalde, vijolnieks Andrejs Jegorovs un soprāns Inna Kločko.

VIDEO: Kristīne Šomase izdod dziesmu Neļauj padoties

Šajās dienās pie klausītājiem dodas pavisam jauna dziedātājas Kristīnes Šomases dziesma „Neļauj padoties”. Dziesma ir pirmais šāda veida kopdarbs ar mūziķi Reini Briģi un teksta autoru Ediju Andersonu. Tās noklausīšanās būs iespējama tradicionālajās mūzikas straumēšanas platformās, dziesma tiks prezentēta Latvijas radio un arī iekļauta Kristīnes Šomases koncertu programmā.

Saulrieta koncertā Vecāķu pludmalē satiekas ērģeles un flauta

29. jūlijā no plkst. 20 līdz plkst. 21 Vecāķu pludmalē pie glābšanas stacijas (Selgas iela 23) notiks koncerts Vecāķi. Saulriets. Ērģeles. Saulrieta sagaidīšana pludmalē ar ērģeļmūzikas un flautas skaņām kopā ar izcilām māksliniecēm Ilonu Birģeli (ērģeles) un Darju Baranovu (flauta) radīs daudz pozitīvu emociju un iespaidu. Koncerts, ko rīko Vecāķu biedrība, ir publisks pasākums ikvienam interesentam.

Autoru un izpildītāju organizācijas pieprasa atzīt autortiesības mākslīgā intelekta radītu materiālu izplatīšanā

Pasaules autoru un izpildītāju organizācijas ar atklātu vēstuli vērsušās pie politikas veidotājiem un tehnoloģiju uzņēmumiem, lai rastu risinājumu problēmai par autortiesību un blakustiesību atlīdzību piemērošanu autoru un izpildītāju darbu izmantošanā, ko veic mākslīgais intelekts (MI), kā aģentūru LETA informēja biedrības "Latvijas Izpildītāju un producentu apvienība" (LaIPA) pārstāve Laila Bēķe.

Noderīga informācija festivāla Summer Sound 2023 apmeklētājiem

4. un 5. augustā Liepājā notiks Baltijā lielākais pludmales festivāls Summer Sound 2023, kas iepriekšējā gadā pulcēja rekordlielu apmeklētāju skaitu. Festivāla organizatori arī šogad ir izveidojuši gan plašu koncertu programmu un dažādas izklaides iespējas, kā arī parūpējušies par vieglāku nokļūšanu, mantu nogādi, bērnu pilsētiņu un citām ērtībām

ASV kantrī hitam spoža debija, neraugoties uz skandālu ap video

Amerikāņu kantrī zvaigznes Džeisona Aldīna jaunākā dziesma Try That in a Small Town (Pamēģini to mazā pilsētā) žurnāla Billboard hitparādē šonedēļ debitējusi otrajā vietā, neraugoties uz sašutuma vētru, ko atsevišķos ASV sabiedrības sektoros un medijos izsauca dziesmas video.

Mūzikas dārgakmeņi. Nedēļas nogalē notiks festivāls Porta

No 27. līdz 29. jūlijam trīs dažādās norises vietās notiks mūzikas festivāls Porta, un noslēdzošajā pasākuma dienā Latvijas Etnogrāfiskajā brīvdabas muzejā uz skatuves kāps Krimas tatāru dziedātāja Džamala no Ukrainas, informēja organizatoru pārstāve Ilze Apsiņa.