Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Otrdiena, 30. aprīlis
Liāna, Lilija

Mūzika

Jūlija nogalē Liepājā jau 10. reizi norisināsies festivāls BB Summer Jam

Savas desmitgades kulminācijā - 29. jūlijā -, sākot ar pulksten 12, BB wakepark aicina uz sporta un mūzikas festivālu BB Summer Jam. Festivāls sāksies ar azartiskām veikborda sacensībām, turpināsies ar galvu reibinošiem paraugdemonstrējumiem, bet vakara izskaņā noslēgsies ar plašu brīvdabas koncertu programmu.

Izdota atmiņu grāmata par Andreja Upīša memoriālo muzeju

Andreja Upīša memoriālajā muzejā 13. jūlijā plkst. 16.00 tiks atvērta muzeja pirmās direktores Margaritas Miglānes atmiņu grāmata Loma mūža vidū. Grāmatas sastādītājs un komentāru autors ir Latvijas Muzeju biedrības Balvas par Mūža ieguldījumu laureāts Dr. philol. Jānis Garjāns.

Skaņu mežs 2023 izziņo pirmos māksliniekus

Kultūras ēkā Hanzas perons 6.-8. oktobrī notiks Skaņu mežs, ko britu medijs The Wire pērn nodēvējis par lielāko avangarda mūzikas festivālu Baltijā. Izziņoti pirmie festivāla mākslinieki, to skaitā kolāžmūzikas un audiovizuālo priekšnesumu kolektīvs Negativland, Japāņu vokāliste Phew un avangarda dziesminieks Daniels Blumbergs.

Noslēdzošā Svētku diena: noslēguma koncerts un sadziedāšanās Mežaparkā, Dziesminieku diena un vokālo ansambļu sadziedāšanās

Svētdien, 9. jūlijā – XXVII Vispārējo latviešu Dziesmu un XVII Deju svētku desmitajā un noslēdzošajā dienā –, dalībnieku tūkstoši, dziedātāji, dejotāji, koklētāji un pūtēji Mežaparka Lielajā estrādē piedalīsies noslēguma koncertā Kopā augšup. Tam sekos sadziedāšanās nakts, kurā kopkorī ar skatītājiem skanēs latviešu tautas dziesmas un iemīļotas dziesmas, Vērmanes dārzā notiks Dziesminieku diena un Esplanādē vokālo ansambļu sadziedāšanās.

Nākamgad Eirovīzija notiks Malmē

Par 2024. gada Eirovīzijas dziesmu konkursa norises vietu izraudzīta Malme, piektdien paziņojusi Zviedrijas sabiedriskā raidorganizācija STV.

Sācies festivāls Rīgas ritmi

Līdz ar oficiālu atklāšanas jam session uz viesnīcā Radisson Blu Latvija izvietotās Riga Jazz Lounge skatuves sācies 23. starptautiskais improvizācijas, džeza un globālās mūzikas festivāls Rīgas ritmi, kas šogad norisinās no 5. līdz 8. jūlijam, informēja festivāla rīkotāju pārstāvji.

Čikāgas piecīšu līdera mīlestība. Koncertā atcerēsies Albertu Legzdiņu un dziedās viņa dziesmas © DIENA

Kamēr Rīgu pieskandina un iekustina lielie Dziesmu un deju svētki, VEF Kultūras pilī šovakar, 5. jūlijā, plkst. 19.00 būs iespēja pabūt pasākumā, kas visus klātesošos, iespējams, arī rosinās uz kārtīgu tautas sadziedāšanos, – Alberta Legzdiņa 90 gadu jubilejai veltītā koncertā Mana mīlestība skanēs gan viņa dibinātās grupas Čikāgas piecīši dziesmas, gan atmiņas par grupas vienmēr humorpilno līderi.