Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +17 °C
Daļēji saulains
Otrdiena, 30. aprīlis
Liāna, Lilija

Mūzika

Koncertdārzā Pūt, vējiņi! azerbaidžāņu diriģenta Jalčina Adigezalova vadībā izskanēs opermūzikas koncerts Liepājas vasara

Liepājas Simfoniskais orķestris 15. jūlijā pulksten 19 koncertdārzā Pūt, vējiņi! aicina baudīt vasarīgi krāšņu opermūzikas galā koncertu Liepājas vasara, kurā pasaulslavenu opermūziku kopā ar šarmanto franču soprānu Perīnu Madefu, harismātisko tenoru, izcilās balss īpašnieku Mihailu Čuļpajevu un rumāņu baritonu Bogdanu Baču atskaņos azerbaidžāņu diriģenta Jalčina Adigezalova vadībā.

Aicina komponēt dziesmas bigbenda sastāvam un solistei Aijai Vītoliņai

Vēl tikai līdz 30. jūnijam var iesniegt savas kompozīcijas Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas (JVLMA) un Latvijas Radio bigbenda (LRBB) organizētajā Bigbenda kompozīciju konkursā. Tā ietvaros jaunajiem komponistiem jārada skaņdarbi bigbenda sastāvam un solistei Aijai Vītoliņai, informēja JVLMA pārstāvji.

Jūlija beigās Liepājas Simfoniskais orķestris viesosies festivālā Somijā

Somijas pilsētā Mikkeli jau 32. reizi norisināsies Mikkeli mūzikas festivāls. 29. jūlijā tajā pirmo reizi uzstāsies arī Liepājas Simfoniskais orķestris, kopā ar Valsts akadēmisko kori Latvija atskaņojot Karla Orfa iespaidīgo opusu Carmina Burana, informēja Liepājas Simfoniskā orķestra sabiedrisko attiecību vadītāja Iveta Vēvere.

Daniils Bulajevs un Davinspiro camerata Dzintaru koncertzālē atskaņos programmu Four Seasons. Gadalaiki

Trešdien, 28. jūnijā, plkst. 19.30 vijolnieks Daniils Bulajevs kopā ar paša izveidoto kamerorķestri Davinspiro camerata kāps uz Dzintaru koncertzāles lielās skatuves, lai atskaņotu krāšņu, emocijām piesātinātu un nedaudz smeldzīgu programmu. Koncertā skanēs slavenie Vivaldi Gadalaiki, tango meistara Pjacollas Četri Buenosairesas gadalaiki, kā arī fragmenti no Čaikovska Gadalaikiem, informēja kamerorķestra pārstāvji.

Skaņu mežā uzstāsies Pulicera balvas mūzikā laureāts Reivens Čakons

Kultūras telpā Hanzas perons no 6. līdz 8. oktobrim notiks Skaņu mežs, ko britu medijs The Wire pērn nodēvējis par lielāko avangarda mūzikas festivālu Baltijā. Tā pirmais izziņotais viesis ir komponists un eksperimentālais mūziķis Reivens Čakons (Raven Chacon), kas 2022. gadā saņēma Pulicera balvu mūzikā, informēja festivāla rīkotāji.

Māris Briežkalns: "Vislabākā medicīna ir ritma grūvs" © DIENA

Kā rīkoties jūlija pirmajā dekādē, kad Rīgu vienlaikus pieskandinās gan ilgi gaidītie un ļoti īpašie jubilejas Dziesmu un Deju svētki (no 30. jūnija līdz 9. jūlijam), bet arī improvizācijas, džeza un globālās mūzikas festivāls Rīgas ritmi (no 5. līdz 8. jūlijam)?

Video: Grupa Sudden Lights izdod enerģisku vasaras hitu Mēs turpināmies

Sudden Lights īsi pirms Jāņiem izdod savu vasaras hituMēs turpināmies. Dziesma veidota rokmūzikas noskaņās, iedvesmojoties no hiphopa tekstiem, un tai tapis arī videoklips. Mēs turpināmies ir vēstnesis gaidāmajam grupas lielkoncertam Mežaparka Zaļajā teātrī 16. septembrī, informēja grupas pārstāve Linda Āboliņa.

Hanzas peronā norisināsies Tigrana Hamasjana trio koncerts

Piektdien, 10. novembrī, kultūras telpā Hanzas perons Rīgā ar programmu The Call Within vienīgajā koncertā Latvijā viesosies armēņu pianists un komponists Tigrans Hamasjans (Tigran Hamasyan) un viņa trio, informēja Hanzas perona mākslinieciskais direktors Miks Magone.

Augustā jau trešo reizi norisināsies Dienvidkurzemes festivāls Rimbenieks

No 4. līdz 20. augustam ar 10 dažādiem koncertiem Dienvidkurzemi apceļos Liepājas Simfoniskā orķestra un Dienvidkurzemes novada pašvaldības kopīgi rīkotais mūzikas festivāls Rimbenieks, kas šogad notiek jau trešo reizi. Ieeja visos festivāla koncertos ir bez maksas, informē festivāla rīkotāji.