Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Otrdiena, 21. maijs
Ingmārs, Ernestīne, Akvelīna

Mūzika

50 Cent izsludina papildkoncertu Arēnā Rīga

Pēc rekorda ātrumā izpārdotā leģendārā hip-hop pārstāvja 50 Cent koncerta ir panākta vienošanās par papildkoncerta rīkošanu Rīgā - 10. oktobrī Arēnā Rīga, informēja koncerta rīkotāji.

Tiešraidē būs vērojams jauno mūziķu konkursa Hadrons fināls

Otrdien, 23. maijā, no plkst. 17.00 tiešraides koncertā Latvijas radio 1. studijā tiksies sešas jaunās mūzikas grupas, projekti un izpildītāji, kas sacentīsies par uzvaru Latvijas Universitātes jauno mūziķu konkursā Hadrons 2023, informēja konkursa rīkotāji.

Agnese Rakovska aicina uz mūzikas un izglītības konferenci Constellation Riga

16. septembrī Rīgā notiks interaktīvs mūzikas pasākums - konference Constellation Riga, kas savienos mūzikas un izglītības sfēras. Konferences atklāšanas pasākums norisināsies Latvijas Nacionālās bibliotēkas ēkā, pulcējot mūziķus, pedagogus un citus nozares profesionāļus, lai iedvesmas, sadarbības un zināšanu apmaiņā radītu diskusijas un jaunas idejas par radošo industriju.

Foto: Ar stāvovācijām atklāts ceturtais Osokina Brīvības festivāls Ukrainai

Sestdienas, 20. maija, vakarā Latvijas Nacionālās bibliotēkas koncertzālē ar vērienīgu koncertu tika atklāts ceturtais Osokina Brīvības festivāls Ukrainai, kurš pulcēja simtiem mūzikas cienītāju un Ukrainas atbalstītāju gan klātienē, gan tiešraidē un noslēdzās ar nerimstošām stāvovācijām. Festivāla laikā no līdzšinējo pasākumu biļešu ieņēmumiem un ziedojumiem savākti jau vairāk nekā 11 000 eiro Ukrainas atbalstam.

Sidraba birzs Ziemeļrietumu spārnā skatāma plaša latviešu dziesmusvētku tradīcijai veltīta ekspozīcija – Dziesmusvētku telpa

Atzīmējot Pirmo vispārīgo latviešu dziedāšanas svētku 150gadi, Rakstniecības un mūzikas muzejs piedāvā apmeklētājiem unikālu – pirmo un lielāko latviešu dziesmusvētku tradīcijai veltītu pastāvīgo ekspozīciju – Dziesmusvētku telpa, kas skatāma Mežaparka Lielās estrādes jeb Sidraba birzs Ziemeļrietumu spārnā, informēja muzeja pārstāvji.

Prāta vētras koncertu Liepājā iesildīs Būū

Liepājas stadionā Daugava 22. jūlijā notiks grupas Prāta vētra koncerttūres Gads bez kalendāra kulminācijas koncerts. Grupas vienīgajā šīs vasaras koncertā Latvijā uz skatuves kāps arī jaunā mūziķe Būū, informēja koncerta organizatori.

Liepājā uzstāsies gruzīnu etnodžeza dīva Nino Katamadze

Šarmantā un talantīgā gruzīnu etnodžeza dziedātāja Nino Katamadze ar grupu Insight sestdien, 29. jūlijā, plkst. 20.00 koncertdārzā Pūt, vējiņi! aicinās klausītājus atklāt dzīves līksmību gruzīnu tradicionālās un mūsdienu mūzikas pasaulē. Koncertā mūziķi atskaņos savas pazīstamākās oriģināldziesmas, kuras papildinās aizraujošas improvizācijas.

Hanzas peronā notiks ģitārista Marka Ribo solokoncerts

Piektdien, 21. jūlijā, kultūras telpā Hanzas perons Rīgā ar pirmo un vienīgo koncertu Latvijā viesosies ģitārspēles leģenda Marks Ribo (Marc Ribot) no Amerikas Savienotajām Valstīm, informēja Hanzas perona mākslinieciskais vadītājs Miks Magone.