Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Otrdiena, 21. maijs
Ingmārs, Ernestīne, Akvelīna

Mūzika

Ventspils koncertzālē Latvija izskanēs ērģeļmūzikas koncerts

Koncertzālē Latvija 11. jūnijā plkst. 13 izskanēs otrais cikla Ērģeļmūzika svētdienās koncerts Par katru stundu Dievam pateicos!, kurā uzstāsies Latvijas Mūzikas akadēmijas ērģeļu klases profesore Larisa Bulava un Latvijas Nacionālās operas tenors Juris Vizbulis.

Arēnā Rīga uzstāsies reperis 50 Cent

Pasaulē veiksmīgākais reperis 50 Cent sniegs savu pirmo koncertu Baltijas valstīs un ar vienīgo koncertu šoruden, 9. oktobrī, uzstāsies Arēnā Rīga, informēja koncerta rīkotāji.

Kultūrtelpā M/Darbnīca uzstāsies Ukrainas, Ugandas un Francijas mākslinieki

Kultūrtelpā M/Darbnīca maijā notiks vairāki ekskluzīvi ārvalstu un arī vietējo mākslinieku koncerti. 18. maijā tur uzstāsies stilīgais franču popduets Charlotte Fever, 11. maijā sagaidāmi eksplozīvo ritmu meistari Arsenal Mikebe no tālās Āfrikas valsts Ugandas, bet jau 9. maijā Aristīda Briāna ielā 9 notiks ukraiņu indie grupas Komisiia organizētās mūziķu atbalsta labdarības turnejas koncerts.

Hanzas peronā koncertēs akordeonists Mario Batkovičs

Piektdien, 30. jūnijā, ar koncertu kultūras telpā Hanzas perons Rīgā viesosies pazīstamais bosniešu izcelsmes akordeona virtuozs un instrumenta pētnieks Mario Batkovičs (Mario Batkovic) no Šveices, informēja _Hanzas perona mākslinieciskais vadītājs Miks Magone.

Cēsu koncertzālē Gidons Krēmers un Kremerata Baltica atskaņos Japāņu gadalaikus

Sestdien, 6. maijā, koncertzālē Cēsis izskanēs tradicionālais sezonas izskaņas koncerts ar Gidonu Krēmeru un orķestri Kremerata Baltica. Šoreiz programmas centrā japāņu komponista Šigeru Umebajaši skaņdarbs vijolei, stīgu orķestrim un sitaminstrumentiem Japāņu gadalaiki. Līdzās Ģērģs Ligeti un fantāzijas par Franča Šūberta Ziemas ceļu.

Latvijas Nacionālajā operā norisināsies izcilā baritona Tomasa Hempsona solokoncerts

Trešdien, 10. maijā, pirmo reizi Latvijā ar solokoncertu viesosies izcilais amerikāņu baritons Tomass Hempsons (Thomas Hampson). Koncertā ar pianista Volframa Rīgera (Wolfram Rieger) klavieru pavadījumu izskanēs Franča Šūberta, Franča Lista un Gustava Mālera solodziesmas, informēja Latvijas Nacionālās operas un baleta sabiedrisko attiecību vadītāja Irbe Treile.

Radoša sadarbība un reāla palīdzība. Osokina Brīvības festivāls Ukrainai izskanēs Rīgā un Valmierā © DIENA

Pērnpavasar, kad pianists Andrejs Osokins rīkoja savu pirmo Brīvības festivālu Ukrainai, vēl nenojautām, ka karš turpināsies ilgi, un nu pianists aicina uz otro Osokina Brīvības festivālu Ukrainai. Tas piedāvās lielu mūzikas daudzveidību un iedvesmojošu Latvijas un ukraiņu mūziķu radošu sadarbību desmit koncertos no 20. maija līdz 11. jūnijam un sāksies ar sešiem ieskaņas pasākumiem no 7. līdz 23. maijam.

Nākamā nedēļa aizritēs Eirovīzijas zīmē

Eirovīzijas dziesmu konkursa nedēļā Latvijas Televīzijā gaidāms erudīcijas raidījums ar grupas Sudden Lights piedalīšanos, diskusijas Iešūpo Eirovīziju un krāšņas pusfinālu un fināla tiešraides no Liverpūles Apvienotajā Karalistē. Latvijas pārstāvju uzstāšanās pirmajā pusfinālā – 9. maijā.

Video: Sudden Lights izdod Eirovīzijas dziesmas Aijā akustisko versiju

Gatavojoties izlidošanai uz Starptautisko Eirovīzijas dziesmu konkursu Liverpūlē, Sudden Lights izdod dziesmas Aijā akustisko versiju, kuras videoklips uzņemts pašā Vecrīgas sirdī. Jau šo sestdien grupa dosies uz Liverpūli, lai 9. maijā pārstāvētu Latviju Eirovīzijā.