Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

Mūzika

Sinfonietta Rīga sadarbosies ar komponistu, klarnetistu un diriģentu Jērgu Vidmani

Līdztekus nākamās kamerorķestra Sinfonietta Rīga sezonas saturiski daudzpusīgām un intriģējošām muzikālajām norisēm, atzītiem ārvalstu un pašmāju solistiem un viesdiriģentiem, tās centrālais notikums būs jaunā mākslinieciskā partnera Jērga Vidmaņa inaugurācijas koncerti Rīgā un Liepājā, informēja orķestra pārstāvji.

Chris Noah izdod jaunu dziesmu Take a minute

Ar vasarīgu singlu Take a minute Latvijas, Lietuvas, Igaunijas un Somijas radiostacijās sevi piesaka Chris Noah – dziedātājs, komponists un tekstu autors, informēja mūziķa pārstāvji.

Iznācis Ilonas Bageles soloalbums Ar saviem mīļajiem kopā

Biedrības Svētās ģimenes māja paspārnē iznācis Ilonas Bageles soloalbums Ar saviem mīļajiem kopā. Albums ir Latvijas Nacionālās operas un baleta solistes Ilonas Bageles soloprogramma ar Māra Lasmaņa mūziku un Normunda Beļska dzeju.

Video: Katrīna Gupalo izdod dziesmu Man ar Tevi un aicina uz koncertiem

Katrīna Gupalo sadarbībā ar mūziķēm SKARTA jeb dvīņumāsām Sanitu un Saniju Rozi izdod savu līdz šim romantiskāko dziesmu un sirreālu mūzikas video Man ar Tevi. Dziesma atklāj maigu un sievišķīgu ilgošanos pēc romantikas. Savukārt mūzikas videoklipā Katrīnas viesistaba pārvēršas par fantāziju, kurā galvenā varone tik ļoti iegrimst savos sapņos, ka galu galā iet bojā.

Rīgas festivālā uzstāsies leģendārais amerikāņu saksofonists Bobs Mincers

Rīgas festivālā 8. jūnijā VEF Kultūras pilī izskanēs koncerts Bobs Mincers un Latvijas Radio bigbends, kur uz vienas skatuves tiksies džeza mūzikas lielmeistari – Latvijas Radio bigbends saspēlēsies ar īstenu saksofonspēles leģendu Bobu Minceru, kura vārds saistās gan ar Losandželosas spilgto apvienību Yellowjackets, gan Ķelnē bāzēto Rietumvācijas Radio bigbendu, informēja festivāla organizētāji VSIA Latvijas koncerti_.

Foto: Atklāta Rakstniecības un mūzikas muzeja ekspozīcija Dziesmusvētku telpa

Atzīmējot Pirmo vispārīgo latviešu dziedāšanas svētku simtpiecdesmitgadi, Rakstniecības un mūzikas muzejs piedāvā apmeklētājiem unikālu – pirmo un lielāko latviešu dziesmusvētku tradīcijai veltītu pastāvīgo ekspozīciju – Dziesmusvētku telpa. Tā atrodas Mežaparka Lielās estrādes jeb Sidraba birzs Ziemeļrietumu spārnā.