Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Mūzika

Rīgas Domā uzstāsies vācu ērģelnieks Kristofs Boserts

Viens no atzītākajiem Makša Rēgera mūzikas speciālistiem, profesors Kristofs Boserts piektdien, 1. septembrī, plkst. 19 muzicēs koncertā Rīgas Domā. Tas būs veltījums šā gada ērģeļmūzikas lielmeistara vācu komponista Makša Rēgera 150. gadadienai.

Šodien notiks noslēdzošais Angāra saulrietu koncerts Ukrainas atbalstam

Biedrība "Tavi draugi" šodien, 29. augustā, plkst. 19.00 aicina uz noslēdzošo labdarības koncertu "Angāra saulrieti". Tajā uzstāsies Elza Rozentāle, "Queentesence" un Rihards Saule, "Mazais Princis" un DAGAMBA. Koncerts notiks pie biedrības "Tavi draugi" angāra Rīgā, Ventspils ielā 50, K-3. Ieejas biļetes vietā apmeklētāji aicināti ziedot dzīvnieku barību Dnipro patversmei PEGAS vai veikt finansiālu mērķa ziedojumu raķešu uzlidojumā cietušās militārās automašīnas "Kucēns" un citu Ukrainas armijas auto remontam.

FOTO: Emocionāli pacilājošs vasaras noslēgums Imanta Kalniņa un Kaspara Zemīša mūzikā

Sestdien, 26. augustā, ar diviem koncertiem koncertdārzā Pūt, vējiņi! Liepājas vasara piedzīvoja savu kulmināciju, Liepājas Simfoniskajam orķestrim, Kasparam Zemītim, diriģentam Aināram Rubiķim un solistiem Renāram Kauperam, Daumantam Kalniņam, Elzai Rozentālei un Rēzijai Kalniņai simfoniskā sarunā sastopoties ar vienu no latviešu izcilākajiem komponistiem Imantu Kalniņu.

FOTO: Labdarības koncerts Ar mūziku pret vētru Jaunpilī

Trešdien, 23. augustā, Jaunpils pils laukumā izskanēja vērienīgs, piecas stundas garš labdarības koncerts Ar mūziku pret vētru Jaunpils pils, Jaunpils baznīcas un mājsaimniecību atjaunošanai pēc lielās vētras, kas Jaunpils pagastā plosījās 7. augustā.

Koncertā Baltijas ceļa piemiņai pārstāvēta arī Latvija

23.augustā, pieminot Baltijas ceļa gadadienu, uz centra Mokslo Sala jumta, kas pati par sevi ir arhitektoniski unikāla un ikoniska ēka, izskanēs īpaša koncertprogramma - Baltijos keliui atminti. Festivāls Operete Kauņas pilī, kas ir koncerta rīkotājs, pirmo reizi uzņemas iniciatīvu apgūt jaunu kultūras telpu Nemunas salā, kas piedāvā izcilu vietu, lai ar mūziku atzīmētu unikālu notikumu – Baltijas tautu vienotību cīņā par brīvību, kas pārsteidza pasauli. Latviju šajā koncertā pārstāvēs dziedātāja Jūlija Zakirova.

Sestdien Liepājā skanēs Imanta Kalniņa un Kaspara Zemīša mūzika

26. augustā koncertdārzā Pūt, vējiņi! Liepājas simfoniskais orķestris kopā ar ģitāristu un komponistu Kasparu Zemīti, kā arī dziedātājiem Renāru Kauperu, Daumantu Kalniņu un Elzu Rozentāli sastapsies simfoniskā sarunā ar vienu no izcilākajiem latviešu komponistiem – Imantu Kalniņu

No Dona Karlosa līdz Džungļu grāmatai. Latvijas Nacionālā opera un balets sāk daudzveidīgu sezonu

Jaunajā 2023./2024. gada sezonā Latvijas Nacionālā opera un balets veidos četrus jauniestudējumus – Džuzepes Verdi operu Dons Karloss un Gaetāno Doniceti operu Mīlas dzēriens, Luija Žozefa Ferdinanda Herolda baletu Veltīgā uzmanība un Kārļa Lāča baletu Džungļu grāmata. Repertuārā atgriezīsies skatītāju iemīļotie uzvedumi – Jāņa Lūsēna Putnu opera un Šarla Guno opera Fausts.

Sniegs bezmaksas koncertus Ukrainas neatkarības dienā

Ukraiņu bandūras virtuoze Darja Leleko un čellists Kāris Auzāns ir izveidojuši īpašu koncertprogrammu Spogulis spogulī, lai sniegtu vēl sešus no desmit koncertiem Rīgas iedzīvotājiem un tā viesiem simboliski izvēlētās vietās dažādās Rīgas apkaimēs, akcentējot Rīgas drosmes un prieka vasaras galveno svētku motīvu Drosme un prieks dzimst, kad satiekamies.

FOTO: Mežaparkā izskan projektu GACHO un MESA lielkoncerts

Sestdien, 19.augustā, aptuveni 20 tūkstoši fanu un mūzikas cienītāju devās uz Mežaparka Lielo estrādi, lai vienā no skaistākajiem šīs vasaras vakariem baudītu projektu GACHO un MESA lielkoncertu, kas iezīmēja talantīgā mūziķa Gata Irbes 25 gadus ilgo darbību uz skatuves.