Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Alnis albīns dzīvo Kanādas mežos

Kāds Dienas lasītājs atsūtīja mums neparasti skaistu fotogrāfiju. Nolēmām to publicēt - karaliska auguma balts alnis albīns baltos sniegos. Varenais dzīvnieks nofotografēts Kanādā, Ontario provinces pašā ziemeļu stūrī. Rīgas zoodārza runasvīrs Ingmārs Līdaka, apskatījis fotogrāfiju, komentēja: "Dzīvnieks, kuru daba nokrāsojusi gluži baltu, ir pamanāmāks plēsējiem, tādēļ albīniem grūtāk izdzīvot.

Taču alnis ir liels dzīvnieks, turklāt aļņu māte ir pašaizliedzīga un nikni aizstāv savu bērnu pret ienaidniekiem. Galvenais jau ir alnēnam izaugt vismaz līdz pusotra gada vecumam, kad viņš var pats sevi aizstāvēt. Šim ir paveicies. Pēc attēla spriežot, Kanādas albīns jau ir nobriedis alnis, kas spēj stāvēt pretī visām briesmām."

Latvijas Dabas muzeja taksidermijas laboratorijas vadītājs Valdis Rēders savukārt zināja stāstīt, ka pirms kādiem desmit gadiem arī Latvijā bijuši divi aļņi albīni (pats dzīvnieks balts, bet purna gals un radzene sarkani). Abi nomedīti Madonas rajonā. Madonas rajonā sastapti arī divi balti jenotsuņi, esot nomedīta arī balta cauna un redzēti daļēji albīni - raibas mežacūkas. Sastapti arī albīni eži, kurmji, lapsas un pat stirnas. Ik pārgadu tiekot nomedītas baltas mežapīles - mercenes. Valdis Rēders teica: "Zviedrijā ir ap trīsdesmit balto aļņu populācija. Interesanti, ka, krustojot balto alni ar pelēko, nākamajā paaudzē dzimst pelēkie aļņi, bet tai sekojošajā - balti."

Vaicāju - kā medniekiem ceļas roka nošaut skaistu un neparastu dzīvnieku?

Valdis parausta plecus: "Aizliegt darīt to nevar, bet mēs esam lūguši šos dzīvniekus saudzēt, domājot par nākotni.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Zirnis joko - 18.10.2024.

45 gadu vecumā briesmīgākais ir nevis tas, ka tev vairs nepievērš uzmanību 15 gadus jaunākas sievietes, bet tas, ka sāk pievērst uzmanību 15 gadus vecākas sievietes.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko