Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 16. maijs
Edijs, Edvīns

Anglikāņu baznīca skolu apbalvo par cīņu pret homofobiju

"Mēs sapratām, ka mūsu kristiešu pienākums ir kaut ko darīt lietas labā," saka P. Storijs. Pirmais, pie kā ķērusies skolas vadība - aizliegusi homoseksuālistus pazemojošu vārdiņu un izteicienu lietošanu Sentdžordža skolas teritorijā. Šā noteikuma ievērošanai stingri seko līdzi pedagogi. Skolēnam, kurš tiek pieķerts nevēlamās leksikas lietošanā, ir publiski jāatvainojas skolas biedram, kuram tā tikusi adresēta.
Statistika liecina, ka tajās britu skolās, kas atrodas dažādu reliģisko konfesiju pārziņā, daudz biežāk tiek reģistrēti gadījumi, kad skolēni kļūst par klasesbiedru apcelšanas upuriem savas seksuālā orientācijas dēļ, ziņo izglītības portāls un skolvadības sistēma E-klase.lv.

Laikraksts The Independent vēsta, ka patīkams izņēmums šajā ziņā ir Anglikāņu baznīcas dibinātā Sentdžordža skola Hertfordšīrā, kas saņēmusi balvu par cīņu pret homofobiju.

Skolas direktora vietnieks Pedijs Storijs stāstījis, ka viņu šokējuši geju tiesību aizsardzības grupas dati, kas liecina - 75% no homoseksuālajiem skolēniem, kuri apmeklē konfesiju skolas, atzīst, ka kļuvuši par homofobisku izlēcienu upuriem. Jāpiebilst gan, ka arī laicīgajās skolās vairāk nekā 65% bērnu nākoties ciest savas seksuālās orientācijas dēļ.

Ja bērns atvainoties atsakās, viņu gaida sods - skolas kapelāns Edrians Mennings gan saka, ka atceroties tikai vienu gadījumu, kad skolēnu patiešām nācies sodīt. Saprotot, ka ar sodiem vien neko neizdosies panākt, skolā izvērsta arī izglītojoša kampaņa, aicinot uz mācību iestādi pazīstamus homoseksuālistus, kuriem skolēni vēlētos līdzināties. Ar lekciju Sentdžordža skolā uzstājies gan aktieris Īens Makkellens, gan vairāki britu Karaliskās flotes jūrnieki, kuri piedalījušies kaujas operācijās Irākā un Afganistānā.

The Independent piebilst, ka no visām konfesijām tieši anglikāņi vislojālāk attiecas pret homoseksuālismu. "Ja mēs būtu katoļu, baptistu vai labējā spārna evaņģēlistu skola, tad droši vien nespētu realizēt šādu pieeju, jo šo baznīcu mācība ir izteikti homofobiska," saka skolas direktors Normens Hols. Viņam piekrīt mūzikas un politoloģijas skolotāja Alise Hamfrija, kura neslēpj, ka ir lesbiete - kad viņa meklējusi darbu, katoļu skolās allaž interesējušies, vai jaunā sieviete nav homoseksuāla. "Es parasti to noliedzu, bet, kad man piedāvāja darbu, atteicos. Taču nav šaubu - ja būtu atzinusies, man vieta netiktu piedāvāta," viņa saka.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko