Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Bez bikšu brauciens tramvajā pulcē desmitiem jauniešu

Akcijā Bez bikšu brauciens tramvajā šopēcpusdien Rīgā bija pulcējušies aptuveni 40-50 jauni cilvēki, kuri, ģērbti laika apstākļiem atbilstošās ikdienas drēbēs, taču bez biksēm kājās, vienlaikus pabraukājās divos tramvajos.

Kā novēroja aģentūra LETA, akcijā pārsvarā piedalījās 20-30 gadus veci cilvēki, kuri sakāpa divos 4. un 5.maršruta tramvajos. Brauciens piesaistīja gan citu pasažieru, gan plašsaziņas līdzekļu uzmanību.

Lai gan sākotnēji viena tramvaja vadītāja aicināja neordināri ģērbtos jauniešus izkāpt no tramvaja, pašvaldības policijas darbinieks viņai paskaidroja akcijas mērķi un pēc tam tramvaja vadītāja skaļrunī paziņoja, ka tomēr neiebilst pret šādu pasažieru pārvadāšanu.

Kā novēroja aģentūra LETA, vienu no tramvajiem ceļā apturēja kontrole, kas atklāja, ka kādam pasažierim bez biksēm nav biļetes, tāpēc viņam tika noformēts protokols.

Lai arī ne visi apkārtējie akciju uztvēra ar pozitīvām emocijām, Bez bikšu brauciena tramvajā dalībnieki pauda prieku un gandarījumu par pasākuma izdošanos.

Bez bikšu brauciens tramvajā jeb The No Pants Subway Ride ir ikgadējs globāls pasākums, ko 2002.gadā Ņujorkā iesāka kustība Improv Everywhere. Pasākums šogad šajā pašā dienā norisinās vismaz 60 pasaules pilsētās. Rīgā akcija notika pirmo reizi.

"Improv Everywhere galvenā doma ir jautri pavadīt laiku. Mēs ticam "organizētai jautrībai". Mūsu pasākumi ir veids, kā jautri pavadīt laiku pasākuma dalībniekiem, tiem, kas ierauga mūs, un tiem, kas skatās pēc tam video. Mums ļoti patīk iedomāties kaut ko lielisku un tad to realizēt dzīvē. Mēs mēģinām padarīt cilvēku ikdienu mazliet interesantāku. Mēs mēģinām pierādīt, ka izjokošanai nav jābūt saistītai ar apmulsumu vai pazemojumu, tā var vienkārši kādam likt smaidīt, smieties vai uz brīdi pārstāt domāt par apkārtējo pasauli," norāda akcijas rīkotāji.

Jau ziņots, ka gādājot par jautrību sev un citiem, šodien Rīgā cilvēki bija nolēmuši vienoties Bez bikšu braucienā tramvajā, liecina sociālajā tīklā Facebook publicētā informācija.

Akcijas dalībnieki plkst.15 tika gaidīti pašā Bastejkalna virsotnē. Līdzi bija jāņem tramvaja biļete un mugursoma, kurā ielikt novilktās bikses. Pārējām drēbēm bija jābūt gadalaikam atbilstošām. Akcijas dalībniekiem vajadzēja uzvesties, kā ierasts, un izlikties, ka viņi nav savā starpā pazīstami.

"Ja tev kāds jautā, saki ka "aizmirsi uzvilkt bikses" un, jā, tev ir "mazliet auksti". Pārliecinoši stāsti, ka tā ir nejaušība, ka citi arī ir bez biksēm. Esi draudzīgs pret citiem un, galvenais, uzvedies dabiski. Neuzņem bildes ar sevi vai citiem, tā nav dabiska rīcība," bija minēts norādījumos.

Tvitera lietotāji tika aicināti izmantot "#NPSR" un "@ImprovEvery", lai notiekošajam sekot līdzi varētu cilvēki citur pasaulē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Zirnis joko - 19.04.2024.

Eskalatorus izdomājuši vārguļi, kas nespēja kāpt augšā vai lejā pa kāpnēm bučojoties.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko