Laika ziņas
Šodien
Migla
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

Tallinas Mūzikas nedēļā Latviju pārstāvēs Astro'n'out, Alise Joste un Triānas Parks

Latviju Baltijas nozīmīgākajā mūzikas konferencē Tallinn Music Week (TMW), kas notiks no 4.līdz 6.aprīlim, šogad pārstāvēs Astro'n'out, Alise Joste un Triānas Parks. TMW ietvaros tiek rīkota starptautiska mūzikas industrijas ekspertu konference un mūzikas festivāls, kurā uz 50 skatuvēm koncertēs 233 dažādi mākslinieki no Baltijas, Skandināvijas, Rietumeiropas un Krievijas.

Festivāls, kurā savulaik piedalījušies Ewert and The Two Dragons, Instrumenti un daudzi citi, ir unikāla platforma jauno mākslinieku daiļrades popularizēšanai un viņu profesionālās izaugsmes veicināšanai. Konkursa žūrija katru gadu festivālam izvirza labākos mūziķus indie, roka, elektronikas, folka, džeza un klasiskās mūzikas žanru kategorijās.

Kā šī gada spilgtākie TMW mākslinieki tiek minēti Berlīnes melodiskā indie apvienība Me and My Drummer, rotaļīgie deju mūzikas pārstāvji Rangleklods no Dānijas, kā arī Somijas elektroniskā meiteņu pank grupa LCMDF, kas pērn veiksmīgi uzstājās vairākos starptautiskos festivālos.

Multikulturālu gaisotni festivālā radīs Gruzijas vīriešu koris Iberi Choir, grafiti mākslinieki un dubstep meisatari no Izraēlas, Baltkrievijas metāla folka apvienība FolkMachina, slavenais Spānijas trompetists Adan Delgado Illada, kā arī Mongolijas tradicionālie mūziķi Namgar.

TMW ietvaros savu 15 gadu jubileju svinēs arī Red Bull Music Academy, kas ik gadus vienkopus pulcē pasaules prasmīgākos dīdžejus. Šī gada Red Bull Music Academy pasākuma ietvaros uzstāsies RBMA igauņu mākslinieki, kā arī Lielbritānijas drum’n’bass un breakstep leģenda DJ Zinc.

Katru gadu festivāla laikā Tallina tiek ievērpta galvu reibinošā mūzikas virpulī – skatuves tiek izvietotas stilīgākajās kafejnīcās, grāmatnīcās, viesnīcu numuros, galerijās un tirdzniecības centros. Savukārt TMW konferences ietvaros, kuru tradicionāli atklāj Igaunijas valsts prezidents Tomas Hendriks Ilvess, tiek aktīvi diskutēts par radošo industriju nākotni un attīstību. Šogad konferencē piedalīsies vairāk nekā 600 starptautisku organizāciju un izklaides industrijas pārstāvju.

Jau ziņots, ka 21.februārī koncertzālē Palladium norisināsies Tallinn Music Week pre-party, kurā muzicēs Igauņu alternatīvā roka trio Sibyl Vane, Argo Vals, kā arī pašmāju Astro’n’out.

Biļetes uz trīs dienu festivālu nopērkamas Biļešu Serviss kasēs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko