Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Kā pildīt kabačus

Jūlija beigās, kad, kā ik gadu, atkal populārākais jautājums ir – vai tev kabaci nevajag? –, nākas izdomāt neskaitāmas idejas, kā tos pagatavot tā, lai ir garšīgi un lai visi pašu izaudzētie, no laukiem atvestie, dāvanā saņemtie vai veikalā nopirktie tiek arī apēsti.

Viens variants ir tos pildīt. Ar ko pildīt? Kabačiem un nopietnāka izmēra cukīni (tie ir tie paši kabači, tikai nepārauguši, mazi un tvirti) labi derēs gaļa ar rīsiem, jauniņiem cukīni arī rīvmaize, vēl sēnes ar rīvmaizi. Var veidot arī dažādu sieru kombinācijas (es esmu izmēģinājusi kombinācijas ar fetas sieru, kaltētiem tomātiem, valriekstiem un mazliet rīvmaizes). Pildījumam jābūt jau gatavam, pirms to pilda kabacī, respektīvi, jau apcepta gaļa un jau savārīts kuskuss. Gaļas pildījumam kā "krēma roze uz tortes" ir karote skāba krējuma, ko uzliek pirms pildīto dārzeņu likšanas krāsnī. Savukārt rīvmaizes pildījumam ļoti labi piestāv ciedru rieksti – kaut maza šķipsniņa.

Rīsus, kā arī rīvmaizi var droši aizstāt ar kuskusu, bulguru, kukurūzas putru, bet cietā siera vietā var izmantot arī tādus mīkstākus līdziniekus kā Krievijas, Holandes sieru, fetu vai pat rikotu un biezpienu. Un, protams, tas viss dāsni jāpapildina ar garšvielām. Ja arābu garšvielu pielietojums šķiet pārāk plašs atvēziens, vienmēr labi noder Vidusjūras reģiona maisījumi ar timiānu, raudeni, rozmarīnu, majonāru pamatsastāvā.

Es pildītos kabačus lielākoties cepu vienkārši krāsnī uz plāts, bet var cept arī šķidrumos un mērcēs, piemēram, tomātu mērcē vai buljonā.

Visas iespējamās pildījumu variācijas neaprakstīt, tāpēc nosaukšu savus iecienītākos pildījumus favorītus:

  • Ar kurkumu vārīti rīsi+malta cūkgaļa+kaltēti tomāti+kabača/cukīni mīkstums.
  • Kuskuss+koriandrs+ciedru rieksti+balzametiķis

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kā pareizi novārīt olas?

Tuvojas Lieldienas – lielā olu izēšanās, kad krāsotas oliņas gozēsies un dekorēs katru brokastgaldu. Kas ir nepieciešams, lai pareizi tās izvārītu?

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko