Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā -3 °C
Skaidrs
Svētdiena, 24. novembris
Velta, Velda

Kartupelis – garšīgs, lēts, sātīgs

Klasiski kartupeļu biezputru gatavo ar pienu vai saldo krējumu, taču šefpavārs Ingmārs Ladigs šoreiz biezputras gatavošanai iesaka pamēģināt olīveļļu. Šādi gatavota biezputra būs pat veselīgāka, turklāt labs risinājums tiem, kas piena produktus nelieto. Vienīgi jāatceras, ka biezputrai jāizvēlas miltainās kartupeļu šķirnes. Populārā Laura nekādā ziņā nederēs.

Kartupeļu kārtojums ir šefpavāra Tomasa Godiņa recepte. Šādi cepti kartupeļi garšos greznāk, saka Tomass. Kārtojuma pagatavošana ir vienkārša un diezgan ātra – pietiek ar pusstundu.

Savukārt kartupeļu salāti ir vācu virtuves klasika. Šis ir tas gadījums, kad formai ir nozīme – svarīgi, lai visas sastāvdaļas ir grieztas ripiņās, nevis kubiņos, kā savos rasola paveidos esam ieraduši mēs. Ticiet man, ripiņas garšo pavisam citādi nekā kubiņi!

Top komentāri

meli
m
vācieši sālītus gurķus neēd! daudzi pat nezin, kas tas īsti tāds ir, šitāds sālīts gurķis ar sālījumu! vācieši šitādos salātos liek marinētus gurķus, kas ir pilnīgi cits produkts.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Benediktīns

Turpinot stāstu par saldajiem liķieriem, šoreiz kārta pienākusi benediktīnam – slavenajam franču dzērienam Bénédictine. Šis liķieris tiek ražots kopš 1863. gada un ir slavens ar savu unikālo garšu, k...

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko