Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā -3 °C
Skaidrs
Sestdiena, 23. novembris
Zigfrīda, Zigrīda, Zigrīds

Trīs gardas rabarberu našķu receptes

Nekas tā nepiestāv maijam kā rabarberi. Maijā tie vēl nav pārauguši un stiegraini, bet ir zaļi sulīgi, kraukšķīgi skābi un atsvaidzinoši. Paši prasās iecepties kūkās.Tad nu arī piedāvājam trīs receptes ātriem rabarberu kārumiem - maigā kūka un rabarberkūka ar balto mici pagatavojama vienkārši, receptes der pat darbdienu vakariem.

Rabarberu drupačkūka gan, iespējams, jāgatavo brīvdienā, jo prasa drusku vairāk laika, taču pagatavošana ir pavisam vienkārša. Drupačkūka ir kaut kas pa vidu starp kūku un klasisku desertu. Visgardākā tā būs silta, to var pasniegt vai nu ar saldējumu, vai gaisīgu putukrējuma cepuri.Maigā rabarberkūkaSastāvdaļas 6-8 gabaliņiem: 1 ola, 30 g sviesta, 100 g cukura, 95 g miltu, 100 g rabarberu, šķipsniņa cepamā pulvera.Pagatavošana:1. Nedaudz sakuļ olu ar cukuru, lai masa kļūtu gaisīgāka.2. Sagriež rabarberus, izkausē sviestu, abas sastāvdaļas samaisa kopā un uz mazas uguns mazliet pavāra.3. Olas un cukura masā iesijā miltus ar cepamo pulveri, tad iejauc rabarberu un sviesta masu un visu kārtīgi samaisa.4. Masu lej ar cepamo papīru izklātā veidnē (ap 18 cm diametrā).5. Cep 185 grādos aptuveni 20-25 minūtes. Ēd siltu.Rabarberkūka ar balto miciSastāvdaļas 4-6 porcijām: 400 g rabarberu, sauja zemeņu, 3 olas, 130 g saldā krējuma (35%), 300 g cukura, 1 tējk. vaniļas cukura, 150 g miltu, 1,5 tējk. cepamā pulvera, sāls.Pagatavošana:1. Saputo saldo krējumu ar 100 g cukura, vaniļas cukuru, sāli.2. Pievieno divus olu dzeltenumus un vienu veselu olu. Turpina putot.3. Pievieno izsijātus miltus un cepamo pulveri. Rūpīgi samaisa vai sakuļ ar elektrisko mikseri.4. Mīklu lej ietaukotā un ar rīvmaizi izkaisītā cepampannā.5. Notīra un sagriež gabaliņos rabarberus, apber ar 100 g cukura un šķipsnu miltu, pievieno zemenes, samaisa un uzber mīklai.6. Liek iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 200 grādos apmēram pusstundu.7. Pa to laiku saputo atlikušos divus olbaltumus, pievienojot šķipsnu sāls vai nedaudz citrona sulas, lai labāk putotos. Pa daļām lēnām ieputo 100 g cukura.8. Izņem kūku no cepeškrāsns, pārklāj ar olbaltumu un turpina cept vēl ~15 min.9. Kūku atdzesē un pasniedz.Rabarberu drupačkūkaSastāvdaļas 4-6 porcijām: 6 rabarberu kāti, 50 g brūnā cukura, 1/2 tējk. malta kanēļa, šķipsna rīvēta muskatrieksta, 1 tējk. kukurūzas cietes (var izmantot kartupeļu cieti); drupačām - 400 g miltu, 100 g cukura plus cukurs pārkaisīšanai, 2 tējk. cepamā pulvera, 1 tējk. smalkā sāls (strīķēta), 250 g auksta sviesta, 100 ml vāroša ūdens.Pagatavošana:1. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 °C. Sagatavo dziļu cepamo pannu, ieziežot to ar sviestu.2. Nomizo un sagriež rabarberus, samaisa ar cukuru, kanēli, muskatriekstu un cieti. Kārto cepamajā pannā un cep krāsnī 10 minūtes.3. Tikmēr sagatavo drupačas. Bļodā ber visas sausās sastāvdaļas un labi izmaisa. Sviestu sagriež nelielos kubiņos. Pēc tam ar pirkstiem saberž kopā ar miltiem, lai veidojas drupačas.4. Pa daļām lej klāt karsto ūdeni, labi izmaisa.5. Izņem no krāsns rabarberus un pa virsu pikās liek sagatavoto mīklu. Pārkaisa ar cukuru. Liek krāsnī un cep vēl 30 minūtes, līdz drupačas zeltainas. Ja forma sanāk pilna, cepšanas laikā formu der novietot uz pannas, lai rabarberu sula nesūcas ārā un nepiededzina cepeškrāsni.6. Pasniedz siltu ar saldējumu vai putukrējumu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Benediktīns

Turpinot stāstu par saldajiem liķieriem, šoreiz kārta pienākusi benediktīnam – slavenajam franču dzērienam Bénédictine. Šis liķieris tiek ražots kopš 1863. gada un ir slavens ar savu unikālo garšu, k...

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko