Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Svētdiena, 8. septembris
Ilga

Anetes Meleces izstāde bērniem Anetes kiosks

Vai esi kādreiz gribējis pa nakti palikt veikalā vai kioskā? Paspaidīt pogas kases aparātā, izdzert pāris limonādes, atvērt žurnālu iepakojumus un sajust tikko drukāta žurnāla vilinošo smaržu? Būt tur, kur parasti netiec ielaists?

Anetes kiosks ir tieši tāda vieta, bet varbūt ne gluži. Limonādes un konfektes uz kociņa te dzīvo grāmatās – stāstos un ilustrācijās, kuras izdomājusi un uzzīmējusi Anete. Tā nu sanāk, ka, ienākot Anetes kioskā, vari ienākt vairākās pasaulēs vienlaikus – vari nošļūkt pa Laika bikšu slidkalniņu, izveidot jaunu zvaigznāju melnajā visumā, salasīt skrienošos zirņa bērnus, noskatīties animācijas filmu, aplūkot zīmējumus pie sienas un spēlēt Miega centrāli pa miedziņa rāciju. Bet varbūt vislabāk tu gribi vienkārši apsēsties mīkstos spilvenos un izlasīt visas Anetes sarakstītās un ilustrētās grāmatas, jo patiesība ir tāda, ka labi stāsti mēdz būt garšīgāki par konfektīti.

Latvijas laikmetīgās ilustrācijas mākslinieces Anetes Meleces izstāde bērniem Anetes kiosks pirmizrādi piedzīvoja pērn, Siguldas bērnu un jauniešu literatūras festivālā. Nu tā ir atceļojusi uz Valmieru un jaunā veidolā visu vasaru priecēs pašus mazākos valmieriešus un pilsētas viesus.

Īpaši bērniem veidotas izstādes Latvijas kultūrtelpā joprojām ir izņēmums, nevis ikdiena. Interaktīvā izstāde veidota bērniem, atdzīvinot un parafrāzējot Anetes ilustrēto grāmatu stāstus. Anetes Meleces radītie tēli ir unikāli un reizē dabiski cilvēcīgi – tie varētu būt ikviens no mums. Izstādē varēs skatīt Anetes Meleces ilustrāciju oriģināldarbus, skatīt un lasīt viņas sarakstītās un ilustrētās grāmatas, neparastā veidā satikt grāmatu tēlus un radoši izpausties dažādās aktivitātēs. Tāpat izstādē būs skatāma starptautiski godalgotā animācijas filma Kiosks, pēc kuras motīviem uzvestas izrādes bērniem Latvijā un ārzemēs un izdota grāmata, kas tulkota 20 valodās un saņēmusi vairākas balvas, ieskaitot Starptautisko Jāņa Baltvilka balvu. Lai rosinātu bērnus lasīt un attīstīt savu radošo domāšanu, izstādi papildinās radošās darbnīcas kopā ar māksliniecēm Aneti Meleci un Rūtu Briedi.

Anete Melece dzimusi 1983. gadā Siguldā, augusi Mālpilī. Mācījusies Mālpils vidusskolā, Rīgas Dizaina un mākslas vidusskolā. Absolvējusi Latvijas Mākslas akadēmijas Vizuālās komunikācijas nodaļu (2007, BA). Pēc studiju beigšanas pārcēlusies uz dzīvi Šveicē. Studējusi animāciju Lucernas Lietišķās Zinātnes un Mākslas universitātē, Šveicē (2012, MA). Izstādēs piedalās kopš 2007. gada. 

Izstādes apmeklējums - bez maksas.

RADOŠĀS DARBNĪCAS

Sestdien, 2024. gada 27. jūlijā, plkst.10.00 un plkst. 14.00 Valmieras muzejā norisināsies radošā darbnīca bērniem Sapņotāja portrets* ar ilustratori Aneti Meleci.

Sestdien, 2024. gada 27. jūlijā, plkst. 12.00 un plkst. 16.00 Valmieras muzejā norisināsies radošās rakstīšanas darbnīca bērniem Stāsti Anetes kioskā* ar ilustratori Rūtu Briedi.

Piektdien, 2024. gada 16. augustā, plkst. 15.00 Valmieras muzejā norisināsies radošās rakstīšanas darbnīca bērniem Stāsti Anetes kioskā* ar ilustratori Rūtu Briedi.

* Ar iepriekšēju pieteikšanos. Vietu skaits ierobežots. Dalība darbnīcās bez maksas. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Kur?

Valmieras muzeja Manšera nams, Bruņinieku iela1, Valmiera

Kad?

3. jūnijs – 30. augusts

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja