Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 16. septembris
Asja, Asnate, Dāgs

NeuroGurķi, cauruļu sonāte, reivs tramvajā. Mūsdienu kultūras forums Baltā nakts radīs telpu sarunai

Baltā nakts, kuras konceptuālo ietvaru šogad izstrādājis režisors Reinis Suhanovs, aicina iepazīt nepazīstamo, ieskatīties aiz ikdienā neatvērtām durvīm, klausīties tajos, kuri dzirdēti reti vai nemaz, kā arī sarunāties mākslas valodā par nepazīstamo, jaunatklājamo, aizkustinošo, iedvesmojošo

Aprakstīt visas teju 30 intriģējošās dažādu žanru mākslas norises, ko šogad bez maksas piedāvā jau 19. mūsdienu kultūras forums Baltā nakts, šajā nelielajā rakstiņā nav iespējams. Tāpēc pilnu foruma programmu izpētiet vietnē www.baltanakts.lv un sestdien, 7. septembrī, dodieties Rīgas ielās (dažas norises sākas jau šovakar)! Koncerti, performances, instalācijas, izrādes, mākslas projekti, dzeja, dejas u. c. sola aizraujošu laika pavadīšanu. Forums simboliski un arī praktiski savienos Rīgu no Imantas līdz Juglai, ietverot pilsētas centru un apkaimes 1. tramvaja maršrutā. Arī pats tramvajs Baltās nakts laikā pārvērtīsies par reiva vietu un ceļojošu performanci.

VEF vasarnīcā, Rīgas Mārtiņa ev. lut. baznīcā un Rīgas Krusta ev. lut. baznīcā būs skatāmas audiovizuālas instalācijas, Vidzemes tirgū – skaņas performance. Strazdumuižā Franka Perēna projektā Tumšais kubs varēs piedzīvot ieskaujošu skaņas pieredzi, kas apvieno redzīgos un neredzīgos. Alus brūzī Manufaktūra notiks audiovizuāla mākslas instalācija un mikrokoncerts, savukārt VEF Kultūras pilī cirka kompānijas Nando e Maila (Itālija) izrādē Cauruļu sonāte klasiskas kompozīcijas tiks atskaņotas ar neparastiem mūzikas instrumentiem.

Berga bazārā notiks dzejas diskotēka, Leļļu teātra pagalmā – izrādes Jelgava ‘94 aktieru performance, Rīgas cirkā – Katrīnas Neiburgas un MØR collective muzikālā instalācija un koncerts.

Kinoteātrī Splendid Palace notiks pasākums Slēptās vizualitātes/Vizualitātēs slēptais. Jau tradicionāli apmeklētāji gaidīti Videogrāfijas pasākumā, Skaņu meža koncertos, kā arī laikmetīgās mākslas festivāla Survival Kit programmā dažādās pilsētas vietās. Tēlniecības kvadriennāle Rīga AB dambi būs pārvērtusi par publiskās mākslas parku.

Bērniem un jauniešiem piedzīvojums būs ceļojošā laikmetīgās mākslas izstāde Māksla uz riteņiem Rātslaukumā un Baltā kino nakts Kultūras centrā Imanta. LU Botāniskajā dārzā notiks pasākums NeuroGurķi – īsfilmu programma un performance, kas apvieno bioloģiju, mūziku, tehnoloģiju un mākslu.

Ķīpsalas peldbaseinā gaidāms starpdisciplinārs piedzīvojums Ūdenim tuvu ar kori Balsis, Latvijas Dzelzceļa vēstures muzejā – koncerts Katedrāle un roks ar orķestri Rīga un rokgrupu. RSU aulā norisināsies pasaulē pirmās mākslīgā intelekta rekonstruētās baroka operas Andromeda uzvedums, savukārt Doma laukumā vides mākslas objektā Kopā pie Doma skanēs džezs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja