Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Svētdiena, 8. septembris
Ilga

Āgenskalna tirgū norisināsies projekta People Power Partnership dejas lielizrāde

Āgenskalna tirgus laukumā 10. augustā 32 dejotāji no 10 dalībvalstīm apvienosies vērienīgā dejas lielizrādē, kuras mākslinieciskais koncepts pievēršas diskursam starp digitālo un analogo pasauli

Digitālās un analogās pasaules aspekti veido mūsu dzīvi un ir daļa no mūsu realitātes. Izrāde Face T(W)O apvieno laikmetīgo deju un hiphopu, kā arī dinamisku scenogrāfiju ar lielformāta projekcijām, spoguļiem un ceļojošām, transformējamām platformām.

Izrāde ir noslēdzošais posms projektam People Power Partnership, kas notiek 11 Eiropas valstīs. Katrā no valstīm izrādes forma ir vienota, saturs un stāsts nedaudz atšķiras, jo tās tapušas kopradē un sadarbībā, mainoties dejotāju sastāvam. Kopā projektā piedalās 104 dejotāji no 16 valstīm, bet katrā izrādē to sastāvs ir atšķirīgs un uzstājas 32 jaunie mākslinieki. Rīgas izrādē astoņi no dalībniekiem būs jaunie Latvijas dejas profesionāļi: Līva Nora Apšeniece, Annija Raibekaze, Kaspars Meilands, Mārīte Supe, Emīlija Kolča, Marģers Vanags, Simona Ozola, Sintija Skrabe. Iestudējuma mākslinieciskā vadītāja ir Sigrun Fritsch (Vācija), režisore Luka Putniņa (Vācija) un horeogrāfi - Jānis Putniņš (Latvija), Kien Trinh (Vācija).

Projekts fokusējas uz jauniešu iesaisti laikmetīgās mākslas procesos. Izrāde piedāvā skatītājiem unikālu iespēju izdzīvot to no dažādiem skatu punktiem. Unikālo un iespaidīgo scenogrāfiju veido milzīgas spoguļu konstrukcijas, kas apvienojumā ar videoprojekcijām rada pārpasaulīgu un sirreālu laiktelpu. Spogulis kļūst par metaforu mūsu digitālajām persoībām, pašrefleksijai, sašķeltajai identitātei, liekulībai, spogulis ir kā vārti uz citu pasauli.

Kas notiek, ja mums ir ļauts izveidot paralēlo pasauli - vai tā ir labāka, brīvāka? Vai mums joprojām pastāvētu pašnoteikšanās iespējas? Vai mēs paši izvēlētos, kādām sabiedrības grupām piederēt, vai tiktu pierakstīti, ņemot vērā digitālās pasaules notikumus?

Izrāde tapusi koprades procesā ar pašiem jauniešiem, katrs tēls dodas uz Metaversu citu iemeslu vadīts, tur tie sastop kā jaunas, tā jau atpazīstamas lietas un parādības, vecie uzvedības modeļi pēkšņi neizgaist, tikai tādēļ, ka esi iekļuvis citā dimensijā.

Programmas Radošā Eiropa projekta People Power Partnership vadošais partneris ir Vācijas organizācija Aktionstheater PAN.OPTIKUM un koordinatori Latvijā ir fonds INITIUM, to atbalsta Latvijas Republikas Kultūras ministrija, Sabiedrības integrācijas fonds, Rīgas investīciju un tūrisma aģentūra, Equilibrium Group.

Vairāk informācijas fonda INITIUM Facebook lapā www.facebook.com/fondsinitium un Instagram kontā @ppp_initium.

Izrādes apmeklējums ir bez maksas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja