Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Svētdiena, 8. septembris
Ilga

Vladislava Lakšes personālizstāde Real Talk

Vladislavs Lakše, kustības Basketbola māksla dibinātājs, ir pazīstams visā pasaulē ar savu ieguldījumu sportā ar mākslas palīdzību. Tomēr viņa mākslinieciskā prakse sniedzas tālāk par sporta tēmu un pievēršas aktuālām laikmeta problēmām. Izstādes Real Talk mērķis ir parādīt arī otru mākslinieka redzējuma pusi, kas medijos netiek bieži parādīta, piedāvājot Lakšes mākslas darbu retrospekciju.

Šie darbi ir burtiski izauguši no viņa skaļās un skaidras nostājas par pasaules sociālajiem jautājumiem. Ar savu izteiksmīgo stilu Lakše tieši pauž savas domas un veido dialogu ar katru skatītāju. Šī izstāde piedāvā unikālu iespēju iejusties tiešo formu un sarežģīto tehniku pasaulē, reflektējot par tādiem aktuāliem sociāliem jautājumiem kā ekonomiskā netaisnība, politiskais brainwashing un vardarbība.

Vladislavs Lakše ir ievērojams latviešu mākslinieks, kura darbi atrodas Latvijas Nacionālā mākslas muzeja un Ņujorkas Metropolitēna mākslas muzeja kolekcijās, kā arī privātkolekcijās visā pasaulē.

Vladislavs ir bijis atbildīgs par daudzu pasaules čempionātu, tostarp olimpisko spēļu, vizuālo un radošo pusi, un viņa ekspresīvā estētika izpaužas gan tradicionālajos, gan digitālajos medijos. Mākslinieka portfolio ir arī projekti ar Toronto Raptors, NBA, Nike, Adidas, Puma un Converse, un viņa mākslas darbi ir tikuši izstādīti gan Eiropā, gan ASV un Āzijā.

Savā dzimtenē Latvijā Lakšes projekti ir snieguši nozīmīgu ieguldījumu vietējā kultūras dzīvē. Rezultātā mākslinieks ir saņēmis, cita starpā, TOYP (Ten Outstanding Young Persons of the World) balvu, ko piešķir jauniešiem, kuri izceļas savā izvēlētajā jomā un simbolizē pasaules jauniešu labākās īpašības.

Aicinām visus laikmetīgās mākslas cienītājus apmeklēt izstādi Real Talk un klātienē iepazīt Vladislava Lakšes savdabīgo radošumu.

Galerijas darba laiks: No trešdienas līdz sestdienai, 12.00 - 18.00; svētdien, 13.00- 18.00

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Kur?

CUT ART GALLERY, Alberta iela 1

Kad?

28. jūlijs – 27. septembris

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja