Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +21 °C
Daļēji saulains
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

Ceturto gadu Rojā notiks festivāls RojaL

Laikā no 24. līdz 26.jūlijam Rojā notiks jau ceturtais kino,mākslas un mūzikas festivāls RojaL, informēja Rojas novada kultūras pasākumu organizatore Dace Broka.

Uz trim dienām Roja atkal pārtaps kinopilsētiņā, jo četrās vietās pilsētvidē, kā arī Rojas kultūras centrā būs iespēja baudīt kino un tikties ar filmu veidotājiem. Skatītajiem tiks piedāvāta iespēja noskatīties tādus latviešu autoru darbus, kā Īsfilma par dzīvi un Skurstenis (rež. Laila Pakalniņa), Tālavas taurētājs (rež. Ansis Bērziņš), Kapitalisms šķēsielā (rež. Ivars Seleckis) u.c. Sadarbībā ar Polijas Republikas vēstniecību tiks izrādītas poļu režisoru jau atzinību guvušas mākslas filmas. Mazajiem skatītāji tiks aicināti uz Nila Skapāna animācijas filmu seansu un radošo darbnīcu.

Festivāla laikā Rojas kultūras centrā tiks atklātas vairākas izstādes: Egila Rozenberga tekstilmākslas darbu izstāde, Sandras Krastiņas izstāde No austrumiem uz rietumiem, Rojas pilsētvidē būs aplūkojama Arņa Bikšes tēlniecība,bet Rojas Jūras muzejā mālslinieču Ingunas Skujas un Mellisa Braden porcelāna izstāde.

Īpašs būs festivala piedāvājums mūzikas mīļotajiem - sestdien Ģipkas baznīcā notiks kamermūzikas koncerts, kurā muzicēs Dita Krenberga, Inga Sunepa un Jānis Žvikovs. Savukārt vakarā Rojas pludmalē skatītājus iepriecinās RIX kvartets.

Festivāla kulminācija kā vienmēr būs sestdienas vakara noslēguma seanss pludmalē, kur uz 10x15m liela piepūšamā ekrāna šoreiz tiks demonstrēta Talsu un Rojas apkaimē 1966. gadā uzņēmtā filma Pilsētas atslēgas, kā arī kāda no poļu kinematogrāfijas "zelta" filmām.

Ar festivāla programmu var iepazīties www.rojal.lv

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja