Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Kinoteātra "K.Suns" afiša. 18.-25. jūlijs

RĪGAS SARGIDrāma. Latvija, 2007. Režisors Aigars Grauba. Lomās Jānis Reinis, Elita Kļaviņa, Andris Keišs, Artūrs Skrastiņš, Ģirts Ķesteris, Romualds Ancāns, Ģirts KrūmiņšMārtiņš, kas pēc Pirmā pasaules kara beidzot atgriezies Latvijā pie līgavas Elzas, ar saujiņu drošsirdīgo ir gatavs cīnīties un stāties pretī vācu karaspēkam, kas krievu virsnieka Pāvela Bermonta vadībā grasās sagrābt Rīgu. 18.VII 17.5019.—22.VII 19.0023., 24.VII 16.50
JĀŅU NAKTS
MIDSUMMER MADNESS

Komēdija. Latvija, Austrija, Lielbritānija. Režisors Aleksandrs Hāns. Lomās Marija de Medeirosa, Dominiks Piņons, Orlando Velss, Tobiass Moreti, Gundars Āboliņš, Aurēlija Anužīte, Čulpana Hamatova, Dainis Porgants
Dažādu ārzemnieku piedzīvojumi Latvijā ap Jāņu laiku atainoti sešos patiesi trakos, bet arī jaukos stāstos. Kāds jauns amerikānis, ieradies Latvijā atrast pusmāsu, kopā taksometra šoferi Oskaru dodas svinēt Jāņus, kā rezultātā nonāk slimnīcā, kur sastop savu mūža mīlu. Divi ugunsdzēsēji no Anglijas ar latviešu kolēģiem svin svētkus jūras krastā un iekuļas nepatikšanās. Kāds japāņu pavārs ar līgavu dodas iepazīties ar viņas vecākiem un nododas mīlas priekiem visur, kur pagadās. Kāds uzņēmējs mēģina piedzirdīt un izklaidēt iespējamos investorus no Vācijas. Bet kāda bagāta atraitne, vēlēdamās apglabāt savu vīru Lietuvā, nonāk Latvijā....
19.—22.VII 17.20
Līdz 12 gadu vecumam vecāku pavadībā


DĪVAINĀS SPĒLES
FUNNY GAME

Trilleris. ASV, Lielbritānija, Francija, Austrija. Režisors Mihaels Haneke. Lomās Naomi Votsa, Maikls Pits, Tims Rots
Režisora Mihaela Hanekes (Klavierskolotāja, Apslēptais) paša 1997.gadā uzņemtās filmas rimeiks. Džordžs, Anna un viņu dēls ierodas pavadīt brīvdienas vasaras mājā pie ezera. Viņi ar kaimiņiem norunā tikties nākamajā rīta golfa spēlē. Ir brīnišķīga diena. Anna gatavo pusdienas, bet viņas vīrs un dēls dodas uz ezeru izmēģināt laivu. Rāmo dienu iztraucē kāds pieklājīgs jauns cilvēks Pīters, kurš ieradies no kaimiņu mājām it kā aizņemties olas. Viņam pievienojas bezkaunīgais un augstprātīgais Pols. Drīz vien kļūst skaidrs, ka jaunie cilvēki negrasās atstāt māju. Atgriežas Džordžs un mēģina abus jaunekļus patriekt, bet tas izraisa fizisku vardarbību. Pīters un Pols iesaista ģimeni arvien nežēlīgākās spēlēs...
19.—22.VII 21.10
Līdz 16 gadu vecumam neiesaka
*

STARPTAUTISKĀ DOKUMENTĀLO FILMU VEIDOTĀJU SEMINĀRA ESoDoc 2008 FILMU PROGRAMMA

Jūlija nogalē Saulkrastos 22 dalībnieki no dažādām Eiropas Savienības valstīm jau otro reizi Latvijā pulcēsies starptautiskajā dokumentālo filmu veidotāju seminārā ESoDoc 2008 (European Social Documentary). Semināra mērķis ir atbalstīt jaunos dokumentālo filmu veidotājus, kuri veido filmas par cilvēktiesību, sociālās sfēras un vides aizsardzības jautājumiem.


ĀFRIKĀŅU ĀBECE
African Spelling Book

Itālija, sadarbībā ar National Geographic Cannel. Režisors Angelo Loy
Afrikāņu ābece ir divdesmit trīs minūšu garu filmu apkopojums, ko veidojuši Kenijas galvaspilsētas Nairobi ielas bērni. Filmas režisors iedvesmu guvis no bērnu rakstītajiem stāstiem. Katrs stāsts atspoguļo bērnu izjūtas par dzīvi Kenijā un sniedz skatītājam nebijušu iespēju ielūkoties viņu pasaulē. Bērnu skatījums liek pārskatīt priekšstatus par Āfriku. Filmā redzamais Āfrikas portrets ir traģisks, komisks, brīnišķīgs, dzīvīgs un cieņpilns.
Filmas veidošanā piedalījās apmēram astoņdesmit ielas bērnu, kas bija apguvuši videokameras lietošanas pamatus un pieredzējuša režisora un citu profesionāļu vadībā paši uzņēma un samontēja filmu. Filmu veido divdesmit filmas, kas, izmantojot alfabēta burtus, aplūko kādu no bērnu izvēlētajām tēmām — “T” ir par Tradīciju, un tajā vecmāmiņa un mazmeita apspriež sieviešu apgraizīšanu, “S” ir Skaistums, ko viena no meitenēm atrod vietējā kafejnīcā…. Afrikāņu ābece ir pārsteidzoša, smieklīga, skumja un izprotoša.

VECVECĀKI
Grosseltern

Itālija. Režisore Nicole Scherg
Režisore atgriežas pie saviem vecvecākiem. Vienkāršs viņu dzīves vērojums pāraug stāstā par divu kopā novecojošu cilvēku ziedošanos un savstarpējo atkarību, pārmaiņām un nemainīgumu, vientulību un dalīšanos.
Filma parāda divu sirmgalvju ikdienas rūpes, viņu izturību un apņēmību, un izdzīvošanas stratēģiju. Viņu dzīves vērojums liek domāt par ekstenciāliem jautājumiem, jautājumiem, ko skatītāji sev uzdod paši.
23.VII 19.00


SARKANĀ LEDUSSKAPJA CEĻOJUMS
Journery of a Red Fridge

Režisori Lucian Muntean and Natasa Stankovic
Stāsts par 17-gadīgo Hari Rai, kurš dzīvo nelielā ciemā Himalaju kalnos, un viņa neparasto ceļojumu.
Hari Rai ir Pokharas Vadības universitātes students, no mācībām brīvajā laikā viņš strādā par nesēju, lai varētu samaksāt par studijām un dzīvošanu. Lai arī Hari ir ļoti jauns, viņam jau ir trīs gadu pieredze, nesot tūristiem piederošas mantas augšup un lejup kalnos. Šoreiz viņa darbs ir aiznest milzīgu sarkanu Coca-Cola ledusskapi līdz tuvākajai pilsētai.
Četru dienu ceļojuma laikā mēs atklājam Hari iekšējo pasauli, sapņus un cerības un uzzinām vairāk par viņa kultūru un vietējo iedzīvotāju ieražām šajā reģionā. Mēs apgūstam viņu saikni ar dažiem svarīgākajiem viņu dzīves aspektiem — dabu, reliģiju, ģimeni. Mēs arī uzzinām vairāk par sevi, rietumu tūristiem — kādi mēs izskatāmies vienkārša, bet ļoti dzīvesgudra jaunieša acīs.
No terasveida laukiem un augļu kokiem līdz kalniem, kurus grezno 8000 m augstas virsotnes, no karstajiem avotiem līdz kalnainām aramzemes nogāzēm, no budistu tempļiem līdz ciemiem ar salmu jumtiem, visam kontrastējot ar sarkano Coca-Cola ledusskapi, kas apdraud šīs neskartās ainavas. Ceļojums mūs aizved no personīgā pie vispārīgā, no kalnu skaistuma pie pilsētas drūzmas un pūļiem.
Filma veidota sadarbībā ar Pasaules bērnu fondu Global Fund for Children.
23.VII 21.00
24.VII 19.00


KĀ ES ESMU
Wie Ich Bin

Režisori Ingrid Demetz, Caroline Leitner un Daniel Mazza
«Es esmu kā eremīts uz salas.» Tā Patriks raksta par savu autisko dzīvi, ko viņš izdzīvo, ieslodzīts pats savā ķermenī.
Ar domātāja gudrību un pusaudzim raksturīgajiem sapņiem un bailēm Patriks mūs ved savā pasaulē un ļauj uz īsu mirkli ieskatīties viņa izjūtās.
Producents: ZeLIG dokumentālā kino, televīzijas un jauno mediju skola (Itālija)

VECVECĀKI
Grosseltern

Itālija. Režisore Nicole Scherg
Režisore atgriežas pie saviem vecvecākiem. Vienkāršs viņu dzīves vērojums pāraug stāstā par divu kopā novecojošu cilvēku ziedošanos un savstarpējo atkarību, pārmaiņām un nemainīgumu, vientulību un dalīšanos.
Filma parāda divu sirmgalvju ikdienas rūpes, viņu izturību un apņēmību, un izdzīvošanas stratēģiju. Viņu dzīves vērojums liek domāt par eksistenciāliem jautājumiem, jautājumiem, ko skatītāji sev uzdod paši.
24.VII 21.00

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja