Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

Netic kinofestivāla Arsenāls galam

Arsenāls ir galā!, tā pirmdien emocionālā, ironijas pilnā paziņojumā vēstīja Starptautiskā kinofestivāla Arsenāls uzraudzības padome. Arsenāla rīkotāji norāda, ka festivālam četru gadu laikā neesot izdevies noslēgt trīspusēju sadarbības līgumu ar Rīgas domi un Kultūras ministriju, par ko gan pauž neizpratni Rīgas dome.

Festivāla dibinātājs un prezidents Augusts Sukuts nevēlējās sniegt nekādus komentārus par Arsenāla darbības pārtraukšanu. «Mēs medijiem sniedzām ziņu, un viss,» norādīja A. Sukuts. Jautāts, vai festivālam tiešām ir pielikts punkts vai arī tā ir kāda apzināta akcija, A. Sukuts uzsvēra, ka festivāls patiešām pārtrauc savu ilggadējo darbību. Arī Māris Gailis, Arsenāla rīcības komitejas priekšsēdētājs, nenoliedza ziņas par kinofestivāla pilnīgu slēgšanu.

Neizpratni par paziņojumu pauž RD. «Rīgas pašvaldība arī šogad bija gatava atbalstīt Starptautisko kino festivālu Arsenāls. Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments ir noslēdzis līgumu ar biedrību Starptautiskais kino centrs. Ņemot vērā šā festivāla nozīmi un tā īpašo vietu kinoskatītāju dzīvē, pašvaldība festivāla atbalstam kopumā ir piešķīrusi 18 000 latu lielu finansējumu, kas ir viens no lielākajiem, salīdzinot ar citiem gadiem, turklāt līgumā paredzētais pirmais maksājums jau ir pārskaitīts festivāla organizatoriem, lai tie varētu uzsākt festivāla sagatavošanas darbus,» skaidro RD Sabiedrisko attiecību nodaļas projektu koordinatore Dzintra Āboliņa. Ja festivāls nenotiks, saņemtais finansējums jāpārskaita atpakaļ domei, norāda Dz. Āboliņa.

Kultūras ministre Žaneta Jaunzeme-Grende jau tuvākajā laikā sola aicināt Arsenāla rīkotājus uz tikšanos, lai pārrunātu turpmākos plānus. Kultūras ministrija arī plāno Starptautiskā Kino centra nodomu protokola jautājumu virzīt kopā ar citām KM budžeta vajadzībām. KM atbalsts Arsenālam pērn bijis 10 000 latu, 2010. gadā - Ls 15 850.

Kino kritiķe Daira Āboliņa norāda - Arsenāls no savas publikas ir atvadījies festivāla labākajās tradīcijās: «Ja viņi tiešām situāciju ir atzinuši par bezcerīgu, kam es tomēr nevēlos ticēt, tad viņi to izdarīja tā, kā būtu svinējuši savu atklāšanas ceremoniju - ar īstu feierverku. Es teiktu, ka Arsenāls rīkojās kā īsti Japānas samuraji, izdarot publisku harakiri, par ko festivāls ir jāciena.» Viņa atzīst, ka Latvijā kinofestivālu, sevišķi Arsenāla, situācija bija kritiska, jo festivālam bija daudzas iekšējas un konceptuālas grūtības, tomēr, viņasprāt, bija jāatrod kāds finansiālais risinājums, vismaz plašu diskusiju ceļā. «Latvijā ir problēmas ar laba, kvalitatīva kino piedāvāšanu. Arsenāls bija neatsverams pasākums - milzīgs laikmets, kas ir ietekmējis gan manu, gan tagadējo paaudzi. Arsenāls ir padomju laikā dzimis brīnums,» secina D. Āboliņa.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja