Laika ziņas
Šodien
Migla
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Nezūdošais ļaunums: Dzīve pēc nāves

Aktrise Jovoviča, kurai varonīgā zombijkāve kļuvusi par zīmes tēlu, pelnījusi labākas lomas

Neesmu liels kompjūtervideospēles Resident Evil jeb Nezūdošais ļaunums fans, taču zinu gan, ka ar šo streļalkukidalku (pifpafkaratē filmu, vai?), kurā apzinīgā pilsone Alise močī paša cilvēka radīta nāvējoša vīrusa apsēstos Zemes iedzīvotājus zombijus, var tīri labi nopelnīt, jo citādi uzreiz pēc spēles RE piektās versijas nesekotu RE ceturtais ekrāna variants.

Brīnumizturīgo jaunkundzi Alisi jeb Elisu, bļin, joprojām sportiski un eleganti tēlo nopelniem bagātā modele, aktrise un vispār jauks cilvēks Mila Jovoviča, kurai - nezinu, diemžēl vai par laimi - šī zombijkāves loma kļuvusi par zīmes tēlu, gluži kā citai nopelniem bagātai un labai artistei un, ak, nabaga vienas lomas moceklei Sigurnijai Vīverei reiz par zīmes lomu pagadījās ar skābi asins vietā uzpildīto kosmisko "elienu" slepkavas Elenas Riplijas loma kulta seriālā Svešais/Alien, Svešie/Aliens utt. (1979-1997). Protams, ar mazu starpību - Svešais jau pirmsākumos bija ieplānots kā Ridlija Skota lielbudžeta grāvējs, kamēr pirmā "rezidentā īvila" ideja un scenārijs ap 2000. gadu čammājās kaut kur studiju putekļos, līdz censonis Pols V. S. Andersons 2001. gadā nesadomāja precēties un savai izredzētajai Milai uzdāvināja lomu, kura aktrisei pielipusi kā otrā āda.

O.K., realitātē nebija tik romantiski - drīzāk artiste Jovoviča nešķīsteņu determinēšanas/iznīcināšanas procesā atbrīvojās no emocionālas traumas: 1999. gadā tika šķirta viņas un franču režisora Lika Besona vētrainā laulība (vētraina tāpēc, ka galgalā vīrs, kad viņš vēl bija talantīgs režisors, Milai dāvājis divas izcilas lomas - dīvainās būtnes Līlo lomu Piektajā elementā un Francijas nacionālās varones svētās Žannas d"Arkas lomu vēsturiskajā grāvējā Žanna d"Arka). Andersona gadījumā tie divi burti V. S. ir svarīgi, lai cilvēki nejauktu - kinematogrāfā ir taču vēl daži citi Andersoni - ģēnijs Pols Tomass Andersons (Magnolija, Nafta/Līs asinis) un ekscentriķis Vess Andersons (Stīva Zisū ūdensdzīve, Ceļojums uz Dārdžilingu).

Šis V. S. Andersons ir tas čalis, kurš enerģiski štancē "rezidentos īvilus". Ja ne kā režisors, tad kā producents. Un labi štancē, jo, piedodiet, tikai pirmo un ceturto, kurus uzņēmis oriģināla autors, ir iespējams skatīties, truli nesaķērnājot divas stundas sava dārgā laika.

Kādēļ Andersons pēc 2002. gada RE atgriezās pie šā projekta? Varbūt tādēļ, ka sieva palūdza, jo gadi taču skrien un tikai vistuvākais cilvēks kinematogrāfists zina, kā supermodeli Milu uz ekrāna un ar 3D efektiem "pasniegt" tā, lai viņa izskatītos nevis 35 gadus veca, bet, nu labi, - 20 gadu veca. Protams, lido pa gaisu, pārvalda orientālo cīņas mākslu trikus, sviež nažus, vicina zobenus un nogalina kādu nieka tūkstoti zombiju Mila joprojām ideāli. Par to mēs viņu arī mīlam. Jo kaut ko citu jau šajā streļalkākidalkā nav ko mīlēt. Ja nu vienīgi Prison Break puiciski brutālā šarma sirdspuķīti Ventvortu Milleru, kuram beidzot tikusi iespēja smuki "izlauzties" uz lielā ekrāna. Mazā lomiņā pagaidām.

Ak jā, kaut kāds saturs filmā arī ir. To īsumā var pārstāstīt šādi: Alise atkal cīnās ar ļaunās Lietussargu revolūc…, tfu, korporācijas (Umbrella Corp.) mākslīgi saindētajiem miroņiem, lai kādā drošā vietā nogādātu dažus dzīvus palikušos neinficētos cilvēkus. Jo pasaulē, rādās, Holivuda sarīkojusi kārtējo atomkatastrofu. Līdz beidzot Alise saprot, ka tādas drošas vietas vispār vairs nav. Ko nu?

Es lūgšu Dievu, lai neseko vēl viens Resident Evil, jo Mila ir pelnījusi labākas lomas. Nu cik viņa var šķaidīt tos monstrus, kuriem mutes vietā atveras indīgas dzīvēdājpuķes pumpuram līdzīga pakaļa - tikai ar zobiem?

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja