Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Otrdiena, 15. oktobris
Hedviga, Helvijs, Eda

Darbi un solījumi

Priekšvēlēšanu periods parasti ir laiks, kad gan politologi un žurnālisti, gan vēlētāji visaktīvāk izvērtē politisko partiju vārdu un darbu atbilstību – salīdzina partiju vēlēšanu programmas ar to reālo rīcību. Nav noslēpums, ka ļoti bieži šīs atbilstības pietrūkst vai pat tās nav vispār. Bet varbūt dažreiz, lai novērtētu partijas vārdu un darbu atbilstību, nav pat jāgaida līdz nākamajām vēlēšanām?

Apvienība „Par labu Latviju„ kopš tās izveidošanas brīža par vienu no savas politikas pamatmērķiem ir likusi rūpes par ģimeni, rūpes par bērniem. „Par labu Latviju„ stipru ģimeni uzskata par vienu no Latvijas pamatvērtībām, par mūsu valsts nākotnes garantu. Tāpēc apvienība savā programmā ir paredzējusi vairākus praktiskus soļus ģimeņu ar bērniem atbalstam.

Taču nevar nepamanīt, ka arī apvienība „Vienotība„ savā 4000 zīmju vēlēšanu programmā runā par latviešu tautas nākotni, par demogrāfiskās situācijas uzlabošanu Latvijā. „Vienotības„ programmā gan pietrūkst praktisku risinājumu piedāvājuma, kā šo mērķi sasniegt. Bet varbūt ir derīgi jau šobrīd salīdzināt abu politisko apvienību rīcību jautājumos, kas skar atbalstu ģimenēm?

Aizvadītajā nedēļā Saeimā tika skatīti divi „Par labu Latviju„ deputātu iesniegti lēmumu projemti, kas bija vērsti uz atbalstu ģimenēm ar bērniem. Apvienība piedāvāja piešķirt papildus balsstiesības pašvaldību vēlēšanās vienam no vecākiem par katru ģimenē augošo nepilngadīgo bērnu. Šāda likumdošanas norma liktu pašvaldību deputātiem krietni vairāk rēķināties ar daudzbērnu ģimeņu interesēm.

Tāpat „Par labu Latviju„ deputāti piedāvāja atņemt autovadītāja tiesības bērnu uzturlīdzekļu (alimentu) nemaksātājiem, lai piespiestu viņus tomēr šos uzturlīdzekļus maksāt. Spriežot pēc programmām, tuvākajiem „Par labu Latviju„ sabiedrotajiem šajos abos jautājumos vajadzētu būt „Vienotības„ deputātiem.

Lai cik paradoksāli arī tas nebūtu, „Vienotības„ deputāti ne tikai nobalsoja pret abiem lēmumu projektiem, bet bija pret tiem arī niknākie oponenti Saeimas debatēs. Tādi ir šīs apvienības vārdi un darbi. Domāju, ka vēlētājiem būtu derīgi arī pavērot „Vienotības” deputātu rīcību tad, kad Saeimā tiks izskatīts „Par labu Latviju„ iesniegtais ierosinājums noteikt samazinātu PVN likmi visnepieciešamākajiem pārtikas produktiem – maizei un pienam. Varbūt šoreiz vēlētājiem pat nav jāgaida veseli četri gadi, lai izvērtētu politiķu rīcības atbilstību viņu solījumiem?

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nenoskaidrotas ciešanas. JRT izrādes Verters recenzija

Jaunā Rīgas teātra izrādes Verters uztveri būtiski apgrūtina apstāklis, ka no plašā impulsu aisberga, kas radoši nodarbinājis režisores Kristīnes Vītolas prātu, līdz ūdens virskārtai, proti...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja