Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

"Ņikakih Latvij"!

Skatos hokeju un neticu savām acīm! Rīgā, hokeja turnīrā, ko organizē LATVIJAS Dzelzceļš, spēlē ar Somijas komandu _"_Ilves" no Tamperes Rīgas "Dinamo" komanda lieto sporta kreklus, uz kuriem sportistu uzvārdi rakstīti krievu valodā!?... Tā tiešām ir. Tas notiek neatkarīgā Latvijas valstī!... Pat Padomju Savienības laikā, kad turpat vai visā Rīgas "Dinamo" komandā bija vieni viesspēlētāji no Krievijas, padomju milicijas vietējie vadītāji vairumā sezonu atļāvās uzvārdus uz krekliem rakstīt latviešu valodā.

Tas bija izaicinājums, nacionāla uzdrīkstēšanās! To, ko nākas pārdzīvot pašreiz, nevar nekā citādi dēvēt kā PIESMIEŠANA! Tiek piesmieta hokejistu pašapziņa, kuru vairums, atšķirībā no padomju gadiem, ir latvieši, tiek piesmieti skatītāji. Un to pieļauj komandas vadība, kuras akcionāri ir bijušais valsts prezidents Guntis Ulmanis un bijušais Ministru prezidents Aigars Kalvītis. Kā gan tas iespējams? Un te neder nekādas atrunas, ka "Dinamo" spēlēs Krievijas hokeja līgā. Var taču nopirkt kreklus ar latviskiem uzrakstiem spēlēm Rīgā! Bagātnieki, Ulmaņa, Kalvīša un Savicka kungi, to var atļauties.

Īpaši šo faktu vēlos uzsvērt tāpēc, ka būdams PSRS Jaunatnes izlases dalībnieks pirms gadiem trīsdesmit, ar lielu izaicinājumu nesāju treniņtērpu ar Latvijas uzrakstu. PSRS izlases vadībai tas nepalika nepamanīts un man izlases sapulcē publiski tika norādīts – "Ņikakih Latvij!"*

Laiki manās, teiktu Domburs. Tas, ka tikumi mainās, tas gan.

Vakar Rīgas Domes valdošā koalīcija Rīgas delegācijas sastāvā uz Maskavu apstiprināja arī kādu Maskavas pārstāvi J.Silovu. SC un LPP/LC valdošais deputātu vairākums manus un pārējo "Pilsoniskās savienības" deputātu iebildumus vienkārši ignorēja.

Tikko Rīgā pieminēja Baltijas ceļa 20 gadus. Mazāk runāja par 1939.gada Staļina – Hitlera pakta sekām. Vai Latvija tiešām ir neatkarīga ES un NATO valsts?

* Nekādas Latvijas!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja