Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Politiskā cenzūra portālā Diena.lv

Šodien partijas „Visu Latvijai!” Rīgas domes deputāta kandidāts Jānis Dombravs savā blogā portālā Diena.lv publicēja rakstu „Rīgai jākļūst latviskai!”, kurā korektā formā pauda viedokli, ka šobrīd latvietis Rīgā nevar justies kā savās mājās. Pēc raksta publicēšanas tas tika dzēsts, bet, kad tas tika publicēts atkārtoti, Diena.lv redakcija Māras Miķelsones personā piedraudēja, ka Jāņa Dombrava profils Diena.lv blogos tiks dzēsts, ja šis raksts tiks ievietots vēlreiz. Šobrīd raksts atkal ir izdzēsts.

Par to, ka raksts nesatur ne rupjības, ne kā citādi pārkāpj portāla noteikumus, katrs var pārliecināties pats, izlasot šo rakstu partijas „Visu Latvijai!” mājas lapā:

Jānis Dombravs: „Rīgai jākļūst latviskai!”

„Visu Latvijai!” ar nožēlu secina, ka, pretēji laikraksta „Diena” deklarētajai uzticībai liberālajām vērtībām, praksē „Diena” savā interneta portālā tomēr cenzē viedokli, kas acīmredzot ir pretējs laikraksta „Diena” īpašnieku un redakcijas politiskajiem uzskatiem. Ņemot vērā to, ka rakstā nav ne rupjību, ne tas kā citādi pārkāpj portāla noteikumus, uzskatām, ka šāda rīcība ir rupja politiskā cenzūra, kas atbilstoši LR Satversmei un vispārējiem cilvēktiesību principiem nav pieļaujama. Zīmīgi, ka cenzūra tiek praktizēta tieši priekšvēlēšanu periodā, tādējādi ierobežojot vienas politiskās grupas - partijas "Visu Latvijai!" - deputātu kandidātu politisko uzskatu paušanas iespējas. „Visu Latvijai!” pauž nožēlu, ka Diena nostājas totalitārisma pozīcijās. Uzskatām, ka politiskā cenzūra demokrātiskajā Latvijā nav pieļaujama un ceram, ka to sapratīs arī portāls Diena.lv.

To, ka „Visu Latvijai!” nav viena šādos uzskatos, uzskatāmi demonstrē portāla Diena.lv lasītāju komentāri pie izdzēstā Jāņa Dombrava raksta. Komentāros ir iespējams izlasīt arī Jāņa Dombrava saraksti ar Diena.lv redakciju. Lūk, te ir tikai daži no komentāriem:

Jānis Iesalnieks 15:20

Tad man ar nožēlu jāsecina, ka Diena.lv tomēr ir nedemokrātisks portāls, kas ierobežo pretēju uzskatu cilvēku tiesības brīvi paust savus uzskatus. Nožēlojami.

_________________

Desa 15:20

Negribu aizsttāvēt nedz nacionālistus, nedz liberaļus, bet tomēr gribas noskaidrot, kur tieši autora raksts pārkapj Dienas pašu ievestos nosacījumus? Vel jo vairāk lai izdest blogotāju?

_________________

Atbalstu 15:23

Kas šeit notiek, kas Dienai nepatīk? nesaskatu neka'dus pārkāpumus. Viss zolīdi uzrakstīts, pateikts kā ir! Vai ar Dienas.lv redakcijas prātiņu kaut ka snav kārtībā?

_________________

Dmitrijs 15:29

Ko darīt? Gaidam skaidrojumu! Diena pati vienmēr aicinā atbildīgas amatpersonas nest atbildību, lūk tagad pašiem jāatvainojas vai jāizskaidro kas te neatbilst kādam no Dienas noteikumu punktiem :)

_________________

Pēteris 15:42

Biju par "Dienu" krietni augstākās domās... Tas, ka "Diena" aktīvi piedalās vēlēšanās, bija jau sen zināms. Bet tas jau ir par traku. Cenzūra Latvijā nav atļauta! Kaunieties!

_________________

Dmitrijs 15:52

Dienai nav pieņemami! Viņi neapstrīd, ka attiecīgi teikumi nonāk pretrunā ar pašu noteikumiem, viņiem tie vienkarši nav pieņemami!

_________________

Dmitrijs 15:57

Izdzesa rakstu! Nekrietna rīcība! Tagad Diena dzēsīs katru rakstu kas nonāk pretrunās ar Dienas paustu ideoloģiju?

_________________

Aleksis 15:58

No šodienas laikrakstu Dienu vairs nekad nelasīšu, jo tā brutāli cenzē rakstus!! Tā klaji demonstrē savu velmi ierobežot vārda brīvību!! Nost ar tādu laikrakstu!

_________________

Bērziņš 16:00

Kaut arī nepiekrītu raksta autoram, tomēr aicinu Dienas redakciju mīkstināt dienas.lv noteikumus, jo, ja visi raksti būs iecietīgi, mēs nemaz neuzzināsim dāžādos viedokļus, tajā skaitā neiecietīgos.

_________________

Marta 16:02

Pēc šī raksta dzēšanas ir skaidrs, ka turpmāk nav jēgas lasīt ne Dienu, ne tās blogus, jo te viss tiek pakļauts padomju laika cienīgai cenzūrai. Labi, ka vēl nepaspēju abonēt.

_________________

Juris 16:08

Līdz šim biju pārliecināts, ka tāda atklāta cenzūra notiek tikai "Neatkarīgajā Rīta Avīzē". Tagad arī "Diena" veic tādu pašu cenzūru, kā Lemberga avīze. Kauns un negods "Dienai"!

Lūdzam visus, kuriem tas šķiet nepieņemami, rakstīt uz e-pasta adresi mara.mikelsone at diena.lv un portāla Diena.lv galvenās redaktores Sanitas Uplejas e-pastu sanita.upleja at diena.lv korektas vēstules, paužot savu sašutumu par politisko cenzūru portālā Diena.lv.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja