Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Ekspresrecenzija. Atskats uz Metallica koncertu Skonto stadionā

Kolēģim pazudusi balss? Pajautā, vai viņš svētdienas vakarā nebija Skonto stadionā. Beidzot sagaidītā amerikāņu metāla leģenda Metallica, domājams, pārliecināja par metāla dzīvotspēju arī tos, kuri biļetes uz šo koncertu nopirka vien tādēļ, ka "Metallica- tas ir " true""

Jāsaka, ka īpaši lielus pārsteigumus Metallica mūziķi nesagādāja - ar nelieliem izņēmumiem, Rīgā spēlēto programmu pavisam mierīgi varēja salīdzināt ar pirms pāris gadiem Tallinā skanējušo. Bet, ja tā reālistiski paskatās - ko gan var gribēt, ja kopš St. Anger nav izlaists vēl neviens jauns albums, un Metallica jaunā albuma popularizēšanas mājaslapā atrodama vien uzkrītoša koķetērija, ļaujot faniem palūkoties uz vienu simto daļu no tā, kas jau rudenī iznāks kā Death Magnetic... Jā, žēl, ka tomēr solījums tūres otrajā daļā nospēlēt kaut vienu dziesmu no gaidāmā albuma netika realizēts. No otras puses - ir, ko gaidīt, un par ko domāt.

Bet, par koncertu - jau Creeping Death pirmās taktis, ar ko iesākās Metallica koncerts Rīgā, paņēma vismaz daļu publikas savā varā, un neatlaida līdz pat koncerta beigām. Tiesa gan, īpašā sajūta bija ļoti atkarīga no vietas, kur atradies - ja, mēģinot piekļūt pirmajām rindām, varēja sajust īstenu cieņu pret uz skatuves notiekošo, tad, izmēģinot stāvvietas vēl aiz skaņu pults (jāpiebilst, pilnīgi nejēdzīgi novietotās), radās sajūta, kāpēc gan kāds ir maksājis par iespēju paskatīties kāda koncerta DVD ieraksta projekciju uz ekrāniem. Bet viss jau no attieksmes atkarīgs. 

Visvairāk publika saviļņojās koncerta beigu daļā, kad tika nospēlēti visu gaidītie hiti -  Nothing Else Matters, One un Enter Sandman-, ja arī kāds nepratās sajusties pacilāti mūzikas dēļ vien, tad piepalīdzēja ugunsmēles abpus skatuvei. Un, skanot Seek And Destroy bija sarežģīti pamanīt kādu, kurš sirsnīgi nedziedātu līdzi.

Atliek vien cerēt, ka mistērijas ap Mežaparka estrādi (potenciāli labāko brīvdabas koncertu vietu Rīgā) atrisināsies, un Rīgā viesosies arvien vairāk pasaules līmeņa grupu. 



Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja