Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Pārāk labs? Krievijas kritiķi vērtē Intaru Busuli

Intara Busuļa izgājiens Eirovīzijas otrajā pusfinālā

Latviešu dziedātājs šovakar Maskavā uzstāsies ar trešo kārtas numuru, kopumā šajā pusfinālā piedalīsies 19 valstis. Jau ap pusnakti kļūs skaidrs, vai Intara Busuļa izpildītā dziesma Probka/Sastrēgums būs viena no desmit kompozīcijām, kas kvalificēsies Eirovīzijas finālam. Viedoklī par Intaru Busuli ar TV Izklaidi dalās autoritatīvi Krievijas preses izdevumu mūzikas kritiķi.

"Intars Busulis Eirovīzijai ir pārāk labs, un viņa dziesma arī," norāda ietekmīgā Maskavas laikraksta Kom­mersant mūzikas apskatnieks Boriss Barabanovs. "Dziesma Probka ir muzikāli un emocionāli piesātināta, tajā ir kaislības, tā ir gandrīz roķīga, ar blīvu tekstu un interesantiem ritmiskiem risinājumiem. Šī kompozīcija prasa tieši muzikālu reakciju un novērtējumu. Taču dziesmas stiprās puses var nenolasīties, kad Intars to izpildīs uz Eirovīzijas skatuves. Dziesmas autori šajās trijās minūtēs ielikuši pārāk daudz informācijas, lai Eirovīzijas skatītājs to uztvertu," saka kritiķis. "Daudz kas būs atkarīgs no Intara priekšnesuma, tam ir jābūt saprotamam. Ideāla dziesma Eirovīzijai ir tāda, kas līdzinās mobilā telefona zvanu melodijai. Taču vienotas receptes nav — šajā konkursā var uzvarēt jebkas. Eirovīzijā mūziķim ir jābūt personībai, kura pirmām kārtām spēj piesaistīt sev uzmanību, nevis risina muzikālu virsuzdevumu," uzsver B.Barabanovs. I.Busuli viņš uzskata par "talantīgu mākslinieku, prasmīgu amatnieku": "Viņš nav popsīgs, restorānu līmeņa dziedātājs — viņš ļoti labi pārzina amatu, spēlē trombonu, viņš ir daudzpusīgs un profesionāls. Es biju Intara koncertos un pārliecinājos, ka viņam tiešām ir svarīga mūzika un dziesma."

I.Busuli atzinīgi vērtē arī laikraksta Moskovskij kom­so­mo­ļec mūzikas žurnā­lis­ts Iļja Ļegostajevs. "Uz­­ska­­tu, ka viņš ļoti labi iederas Eirovīzijas kontekstā. Varbūt Intara dziesma ir pārāk trokšņaina, un tā it kā izplūst, taču viņam ir labas izredzes tikt finālā. Eirovīzijas skatītājiem patīk savdabīgi izpildītāji un frīki," viņš piebilst. "Krievijā Intars Busulis ir mākslinieks ar biogrāfiju — viņu atceras kā 2005.gada konkursa Jaunais vilnis uzvarētāju, turklāt visos medijos tagad bijis ļoti populārs stāsts par to, kā pa ceļam uz Maskavu viņš tika izsēdināts no vilciena, cenšoties gandrīz nelikumīgi iekļūt Krievijā!" atgādina I.Ļegostajevs.

Prognozējot šā gada Eiro­vī­zijas fināla iznākumu, I.Ļego­sta­jevs paredz skatītāju un žūrijas vie­dok­ļu sadursmi: "Skatītāji noteikti balsos par Norvēģijas pārstāvi baltkrievu puisi Aleksandru Ribaku, savukārt žūrijas simpātijas būs franču dīvas Patrīcijas Kāsas pusē. Kāsa, protams, ir smagsvars, kruta beibe — viņas priekšnesumā Eirovīzijā ir minimums kustību, bet tas spēcīgi iedarbojas, viņa sasniedz neticamu efektu."

***

Šovakar, 14.maijā, plkst.21.10 LTV1 tiešraidē skatieties pārraidi Latvija, turam īkšķus, otrā pusfināla sākums — plkst.22

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja