Laika ziņas
Šodien
Apmācies

Sācies Rīgas Operas festivāls

Latvijas Nacionālajā operā un baletā 5. jūnijā sācies ikgadējais Rīgas Operas festivāls. Vairāk nekā divdesmit piecu gadu laikā tas ir kļuvis par vērtīgu tradīciju, kuru gaida gan Latvijas kultūras baudītāji, gan ārvalstu viesi.

Dibināts 1998. gadā, festivāls ik vasaru noslēdz Latvijas Nacionālās operas sezonu ar aizvadītā muzikālā gada spilgtākajiem notikumiem. Kopš 2022. gada festivāla programmā tiek iekļautas arī baleta izrādes.

Festivāls 5. jūnijā sākās ar Džuzepes Verdi operas Dons Karloss vērienīgo iestudējumu. 8. un 16. jūnijā skatītājus iepriecinās Gaetāno Doniceti dzirkstošās operas Mīlas dzēriens izrādes Mārtiņa Ozoliņa muzikālajā vadībā un Svena Ērika Behtolfa režijā. 19. jūnijā būs skatāms Šarla Guno operas Fausts uzvedums Aika Karapetjana režijā ar Mārtiņu Ozoliņu pie diriģenta pults.

Klasiskā baleta mīļotāji 7. jūnijā ir aicināti uz Jura Karlsona baletu Antonija #Silmači ar Aivara Leimaņa horeogrāfiju un 9. jūnijā uz Luija Žozefa Ferdinanda Herolda baletu Veltīgā uzmanība ar Frederika Eštona horeogrāfiju. Laikmetīgā baleta cienītājus priecēs horeogrāfa Marko Gekes balets Ņižinskis ar Friderika Šopēna un Kloda Debisī mūziku. Šis iestudējums jūnija vidū dosies viesizrādēs uz Ļubļanu Slovēnijā. Baleta sezonu 15. jūnijā noslēgs horeogrāfa Radu Poklitaru un komponista Aleksandra Rodina mūsdienīgais balets Vijs. Šausmu nakts.

Pieminot Komunistiskā genocīda upurus, 14. jūnijā Latvijas Nacionālajā operā izskanēs Džuzepes Verdi Rekviēms. Mārtiņa Ozoliņa muzikālajā vadībā šo vērienīgo opusu atskaņos solisti Jūlija Vasiļjeva, Elmina Hasana, Mateo Lipi un Egils Siliņš, Valsts akadēmiskais koris Latvija, Latvijas Nacionālās operas koris un orķestris.

Kā ierasts, sezonas un festivālā noslēgumā izskanēs divi krāšņi Galā koncerti – 20. jūnijā Brīvdabas koncertzālē Mītava Jelgavā un 21. jūnijā – Latvijas Nacionālajā operā. Koncertā skanēs itāļu un franču opermūzikas pērles, ko radījuši komponisti Džuzepe Verdi, Džakomo Pučīni, Frančesko Čilea, Žoržs Bizē, Šarls Guno, Žils Masnē, Rudžero Leonkavallo un Gaetāno Doniceti. Mārtiņa Ozoliņa muzikālajā vadībā un Elitas Bukovskas režijā uzstāsies solisti Inga Šļubovska-Kancēviča, Tatjana Trenogina, Jūlija Vasiļjeva, Dana Bramane, Ilona Bagele, Raimonds Bramanis, Mihails Čuļpajevs, Andris Ludvigs, Jānis Apeinis un Rihards Mačanovskis.

Biļetes var iegādāties LNOB kasē un internetā: www.opera.lv.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja