Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +13 °C
Apmācies
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Saulgriežos Rīgas dzelzceļa stacijā ielīgos nākamos Dziesmu un deju svētkus

XXV Vispārējo latviešu Dziesmu un XV Deju svētku vienojošie vārdi būs Gaisma Līgo Latvijā!, tāpēc ceturtdien, 21. jūnijā plkst. 12.30 Rīgas Centrālajā dzelzceļa stacijā kopkoris un deju kolektīvi Līgo noskaņās ieskandinās nākamo Dziesmu un deju svētku repertuāru, informēja Kultūrizglītības un nemateriālā mantojuma centra pārstāve Inga Bika.

Gadu pirms nākamajiem Svētkiem Dziesmu un deju svētku rīkotājs - Kultūrizglītības un nemateriālā mantojuma centrs - aicina sanākt Svētku dalībniekus, lai uzsauktu Gaisma līgo Latvijā!. Ielīgošanā piedalīsies kopkoris, kuru vadīs Dziesmu svētku virsdiriģenti Ints Teterovskis un Ivars Cinkuss, kā arī tautas deju kolektīvi Bānītis un Teiksma, kā arī folkloras kopa Skandinieki. 2013. gada Dziesmu svētku Noslēguma koncerta koncepcijas atslēgas vārds ir Līgo, kas latviešu tautas  identitātes, kultūras un tapšanas vēsturē un tradīcijā ir viens no nozīmīgajiem dzīvajiem simboliem. Līgo ir pārtapšanas, garīgas un fiziskas attīrīšanās, auglības un pats galvenais - gaismas (saules) pavadīšanas un sagaidīšanas rituāls. Apliecinājums, ka, sekojot dabas Saulgriežu ritam, šāda atdzimšana ir iespējama ne vien katra konkrēta cilvēka, bet veselas tautas dzīvē.XXV Vispārējo latviešu Dziesmu un XV Deju svētku galvenais režisors Uģis Brikmanis par svētku koncepciju saka: "Svētku nedēļa ir nāciju visaptverošs rituāls, kas atjaunina latvisko kultūrapziņu un nostiprina latviskās kultūras jaunradīšanu kā patības pamatu. Radīšanas svētki, himna īstajām vērtībām, kad top redzams tas lielais darbs, kas ieguldīts cilvēku dvēseles bagātināšanā piecu gadu garumā, nedēļa, kas piešķir jēgu garu gadu ikdienai, kad gaisma līgo dziedātāju, dejotāju, pūtēju, daiļamata meistaru dvēselēs un darbos, kad mēs esam lepni un pilnā mērā cienām paši sevi, savu tautu, zemi un valsti. Gaismas dziesmas un dainas, gaismas līgošana- radīšana ir pamats visu norišu skaniskajam un vizuālajam tēlam."

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nacionālais teātris dodas viesizrādes pa visu Latviju

Latvijas Nacionālais teātris šī gada rudens un ziemas sezonā ar vairākām izrādēm viesosies Latvijas reģionos. Tuvākās viesizrādes gaidāmas jau šajā nedēļas nogalē Viesītē un Ventspilī, bet vēlāk ...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja