Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Liepājā dibinās Goda teātri

Otrdien, 6. septembrī plkst. 19 ar pirmizrādi Leona Leščinska iestudējumam Žurka, kas notiks Liepājas Draudzīgā aicinājuma Liepājas pilsētas 5. vidusskolā, Latvijas teātriem piepulcēsies vēl viens – Goda teātris.

Teātra dibināšana tiks atzīmēta ar īpaši teatrālu ballīti pēc pirmizrādes Liepājā, kokteiļu bārā Red Sun Buffet. Kokteiļus jauks aktieris Viktors Ellers, dīdžeja lomā sevi atrādīs aktieris Gatis Maliks jeb DJ@gmaliks, bet uz skatuves dziedās un ar dažādiem priekšnesumiem visus apmeklētājus pārsteigs citi Liepājas teātra aktieri, portālam Diena.lv pastāstīja jaundibinātā teātra pārstāvji.

Jaunā teātra dibinātājs Kaspars Gods, kurš izglītību ieguvis Liepājas Pedagoģiskās akadēmijas Aktiermākslas nodaļā un ir Liepājas teātra aktieris jau kopš 1996. gada, ideju par sava teātra izveidi lolojis jau sen. „Par jauna teātra izveidi domāju jau labu laiku, bet līdz šim šādam solim vēl nobriedis nebiju. Tagad liekas ir īstais brīdis, jo esmu sasniedzis zināmu vecuma un attīstības pakāpi, lai varētu veidot savu „kantori”, radot intīmākus, skatītājiem tuvākus iestudējumus. Mazā zālē, šaurākam skatītāju lokam. Liepājā šī niša ir brīva un pāris pēdējās teātru sezonas pierādījušas, ka tieši mazajiem spēles laukumiem ir nākotne,” uzsver K. Gods.

Goda teātris vienlaikus ir arī lieliska iespēja jaunajiem aktieriem sevi pierādīt. „Pavisam nesen studijas Klaipēdā pabeidza 16 jauni, talantīgi cilvēki, kurus visus uz viena spēles laukuma Liepājā ar tik iestudējumiem, cik nu viņu ir, noslogot nevar. Jaunie ar milzīgu entuziasmu piedalās Goda teātra izveidošanā un par to tikai liels prieks,” stāsta teātra vadītājs K. Gods.

Pirmo Goda teātra izrādi Žurka iestudējis režisors Leons Leščinskis, bet uz skatuves būs iespēja redzēt jaunos aktierus Lauru Jerumu, Agnesi Jēkabsoni, Everitu Pjatu vai Madaru Melni, Edgaru Ozoliņu, Rolandu Beķeri un Mārtiņu Kalitu.

Skaidra Valtera luga Žurka ir stāsts par jauniešiem, viņu problēmām, mīlestību, draudzību, nodevību un to, kā pieņemt vienam otru, taču galvenais jautājums, uz kuru tiek meklētas atbildes - kādos apstākļos normāli pusaudži kļūst par zvēriem?

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja