Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +13 °C
Apmācies
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Ministru kabinets lems, vai pirmdienu pēc Dziesmu un deju svētkiem noteikt par brīvdienu

Dziesmu un deju svētku padome, domājot par svētku dalībnieku ērtībām un organizatoriskiem aspektiem, nolēmusi izskatīšanai Ministru kabinetā virzīt jautājumu, vai pirmdienu pēc Dziesmu un deju svētkiem noteikt kā brīvdienu.Kā aģentūru LETA informēja Kultūras ministrijas sabiedrisko attiecību speciāliste Annija Senakola, Dziesmu un deju svētku padomē konceptuāli atbalstīts, ka XXV Vispārējie latviešu Dziesmu un XV Deju svētki notiks no 2013.

gada 30. jūnija līdz 7. jūlijam, taču par konkrētiem datumiem lems Ministru kabinets.Dziesmu un deju svētku padomes sanāksmē padomes locekļi diskutēja par svētku dalībnieku un jo īpaši attālo novadu iedzīvotāju neērtībām, kas rodas Dziesmu un deju svētkus noslēdzot naktī uz pirmdienu. Lielai daļai dalībnieku no attāliem novadiem mājupceļš noslēdzas jau tuvu pirmās darba dienas rīta gaismai.Izskatot iespējamos risinājumus, padomes locekļi secināja, ka, noslēdzot svētkus vienu dienu agrāk, proti, sestdienā, tas varētu ietekmēt svētku sagatavošanas kvalitāti.Kā vienu no iespējamajiem risinājumiem Dziesmu un deju svētku padome nolēmusi piedāvāt Ministru kabinetam noteikt pirmdienu pēc svētkiem kā brīvdienu, pārceļot darba dienu uz sestdienu. Latvijā ir pieredze darba dienu pārcelšanā, lai iespējami efektīvāk organizētu brīvdienas. Šādu ideju rosinājuši arī paši Dziesmu un deju svētku dalībnieki, ņemot vērā ilggadēju pieredzi piedaloties svētku pasākumos, vēstīja A. Senakola.Dziesmu svētku padome ir konsultatīva padome, kas sniedz ieteikumus Ministru kabinetam un Dziesmu svētku rīkotājam - Kultūrizglītības un nemateriālā mantojuma centram.Jau ziņots, ka šomēnes par Dziesmu un deju svētku padomes priekšsēdētāju padomes locekļi no sava vidus atklātā balsošanā vienbalsīgi ievēlēja UNESCO Latvijas Nacionālās komisijas ģenerālsekretāri Dagniju Baltiņu. Par padomes priekšsēdētājas vietnieku tika izraudzīts un vienbalsīgi ievēlēts koru nozares pārstāvis diriģents Māris Sirmais.Dziesmu un deju svētku padomes sastāvā darbojas kultūras ministre Žaneta Jaunzeme-Grende (VL-TB/LNNK), izglītības un zinātnes ministrs Roberts Ķīlis, finanšu ministrs Andris Vilks (V), Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas deputāte Inguna Rībena (V), Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs (SC), Latvijas Pašvaldību savienības priekšsēdis Andris Jaunsleinis un Latvijas Valsts prezidenta sabiedrisko projektu vadības padomniece Karīna Rāviņa-Vimba.Padomē darbojas arī Dagnija Baltiņa, koru nozares pārstāvji Māris Sirmais un Romāns Vanags, deju nozares pārstāves Ingrīda Edīte Saulīte un Rita Spalva, pūtēju orķestru nozares pārstāvis Gvido Brenčevs, tautas lietišķās mākslas nozares pārstāvji Dagnija Ramane, Jānis Grigalis un Anda Beitāne, kā arī profesionālās mūzikas pārstāvis Rihards Dubra, pašvaldību kultūras centru pārstāve Dace Jurka un nevalstisko organizāciju pārstāve Antra Purviņa.Nākamā padomes sanāksme plānota šā gada jūnijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nacionālais teātris dodas viesizrādes pa visu Latviju

Latvijas Nacionālais teātris šī gada rudens un ziemas sezonā ar vairākām izrādēm viesosies Latvijas reģionos. Tuvākās viesizrādes gaidāmas jau šajā nedēļas nogalē Viesītē un Ventspilī, bet vēlāk ...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja